Η... κλάση του Ατρόμητου «μίλησε»!

Μπορεί οι Περιστεριώτες να μην εντυπωσίασαν, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να επικρατήσουν 3-0 του Πλατανιά και να ανέβουν ξανά στη δεύτερη θέση -σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ-, δείχνοντας πως το φετινό τους ταβάνι είναι το... Τσάμπιονς Λιγκ!

Στην 100η του συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, ο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ στο 13', για να έρθουν οι Ταυλαρίδης (72') και Δημούτσος (77') στο δεύτερο μέρος να... υπογράψουν το τρίποντο.

Άτολμος ο Πλατανιάς, ανέβηκε κατά τη διάρκεια του ματς, είχε ευκαιρίες, όμως δεν είχε την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να επιστρέφει στην Κρήτη με... μηδέν, παραμένοντας προτελευταίος.

Το ματς

Βάσει βαθμολογικής ανάγκης, ο Πλατανιάς… καιγόταν. Το είχε περισσότερο ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα. Δεν το κυνηγούσε όμως. Ήταν… εκνευριστικά παθητικός στα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος είχε τον πλήρη έλεγχο κι εν τέλει τον «τιμώρησε»! Στο 13’ ο Μπρίτο γύρισε ωραία στον Ναπολεόνι και ο Ιταλός με εξίσου καλό πλασέ δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Η υπεροχή παρέμεινε για τους Περιστεριώτες, κυκλοφορούσαν την μπάλα, την ώρα που οι αντίπαλοί τους ήταν εντελώς ακίνδυνοι.

Κι ο παθητικός ρόλος των Κρητικών, παραλίγο να τους κοστίσει και δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά-ψαράκι του Παπαδόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ! Μετά το μισάωρο, οι παίκτες του Αναστασιάδη… σα να άλλαξαν το τσιπ τους! Αποφάσισαν να βγουν απ’ την άμυνά τους, αποφάσισαν να μην είναι τόσο διστακτικοί και να παίξουν στα ίσα έναν –δεδομένα- ανώτερο αντίπαλο. Και αυτό τους το πάθος θα μπορούσε να τους είχε οδηγήσει στα αποδυτήρια χωρίς να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Ωστόσο, στο 40’ ο Κατάι έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Τσέναμο.

Ο Ατρόμητος είχε χάσει τη «φρεσκάδα» του. Είχε χάσει την όρεξή του και είχε επαναπαυτεί στο υπέρ του αποτέλεσμα. Και αυτό προσπάθησε να επωφεληθεί ο Πλατανιάς που στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο αποφασισμένος να… χτυπήσει στο ψαχνό και να φύγει με θετικό τρόπο απ’ το Περιστέρι. Η αλήθεια είναι πάντως πως… δεν έβγαινε στους Χανιώτες. Δημιουργούσαν προϋποθέσεις για σοβαρή απειλή στην εστία των γηπεδούχων, δημιουργούσαν τις ευκαιρίες, αλλά στην τελική προσπάθεια, πότε ο Κατάι, πότε ο Βλαχοδήμος τα έκαναν… μούσκεμα.

Ο Παράσχος δεν ήταν ικανοποιημένος απ’ την εικόνα της ομάδας του κι αναγκάστηκε να προβεί άμεσα σε αλλαγές, προκειμένου να κλειδώσει τους τρεις βαθμούς. Και του βγήκε. Στο 72’ ο Ταυλαρίδης πήδηξε στον… Θεό, νίκησε τους προσωπικούς του αντιπάλους και με καρφωτή κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ και ουσιαστικά… τέλειωσε την υπόθεση. Και πέντε λεπτά αργότερα, ο Δημούτσος με φοβερό γκολ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και μάλιστα με στυλ για το τελικό 3-0!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Παπαδόπουλος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (69’ Καραμάνος), Ναπολεόνι (64’ Μπάλλας), Μπρίτο (84’ Γεωργίου)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Φάμπιο

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Ζαραδούκας (72’ Θέρα), Φαΐσκα, Καζναφέρης, Γιαχία, Τετέ, Βλαχοδήμος (79’ Μπέλιτς), Αγκιλέρα, Τόρες, Κάται (79’ Σιαλμάς)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Μενδρινός, Βάσκο Φερνάντες



Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: «Έχει μία μεγάλη ευκαιρία απόψε ο Παναθηναϊκός, που δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη»

Συνελήφθη security στο «Κλ. Βικελίδης» επειδή άφησε οπαδό να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Τσορμπατζόγλου: «Πιεσμένος ο ΠΑΟΚ λόγω των κακών αποτελεσμάτων-Αρκετές αλλαγές ο Λουτσέσκου»

Τσανάκας: «Το μομέντουμ είναι με τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο»

Παγκάκης: «Παίζει πολλά απόψε ο Παναθηναϊκός, έχει την αύρα να κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Λόβρεν: «Ο τρόπος που με αγκάλιασε ο ΠΑΟΚ με έκανε να νιώσω σαν να είμαι τρία χρόνια εδώ»

ΑΕΚ: Έξι παίκτες στο όριο των καρτών

Stoiximan Super League: Το ντέρμπι των «πρέπει» στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ που κυνηγάει την πρωτιά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι με μεγάλο «πρέπει» και για τους δυο αιώνιους!

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Ευκαιρία για... εξιλέωση στη Λιβαδειά για τους Θεσσαλονικείς