Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Βενέτσια! Η ομάδα του Ντε Ραφαέλε μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το έβδομο παιχνίδι των τελικών της εγχώριας λίγκας αφού συνέτριψε 87-61 εντός έδρας τη Σάσαρι, έκανε το 4-3 και πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας της και δεύτερο στα τρία τελευταία χρόνια!

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος είχε 22 πόντους με 7/11 εντός παιδιάς, ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο -άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού- Μαρκίζ Χάινς, που είχε 21 πόντους. Από τους ηττημένους διασώθηκε μόνο ο Ρασόν Τόμας, με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και άστοχες, αλλά η Βενέτσια προηγήθηκε με +4 (16-12). Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό επιθετικά και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο για να κλείσουν το ημίχρονο στο +9 (39-30).

Μετά την ανάπαυλα όμως, οι παίκτες του Ντε Ραφαέλε πάτησαν το γκάζι και κυριάρχησαν απόλυτα: με επιμέρους σκορ 30-17 στην τρίτη περίοδο, εκτόξευσαν τη διαφορά τους στο +22 (69-47) με τον Μπράμο να πετυχαίνει 17 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που η ομάδα από τη Βενετία είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 87-61, που χάρισε την κούπα στη Ρεϊέρ Βενέτσια!

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 39-30, 69-47, 87-61.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube