Μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση είχαν στο Μόναχο Ευρωλίγκα και FIBA. Οι δύο πλευρές φαίνονται περισσότερο διαλλακτικές από ποτέ, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που τις χωρίζει και δεν ευνοεί αμφότερες. Το καλεντάρι παραμένει το πεδίο με τις περισσότερες διαφωνίες για τις δύο πλευρές, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με την δομή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι σαφές πως η Ευρωλίγκα, εν όψει και της πολύ πιθανής εισόδου του Ντουμπάι και της αύξησης των ομάδων (μέχρι και στις 24 τα επόμενα χρόνια) αναζητεί γέφυρες συνεννόησης με την FIBA, που με τη σειρά της επιθυμεί να μην πειραχτούν οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, να ισχυροποιηθεί η διαδικασία των παραθύρων με τη συμμετοχή των παικτών από την Ευρωλίγκα, αλλά και να υπάρχει σύνδεση της Ευρωλίγκας με μια δεύτερη τη τάξη διοργάνωση, που μπορεί να προκύψει από ένωση του Eurocup με το Basketball Champions League.

Την αντιπροσωπεία της Ευρωλίγκας αποτελούσαν οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Μάρσαλ Γκλίκμαν και εκπρόσωποι από Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Μπάγερν και Βιλερμπάν, ενώ παρών στις συζητήσεις από πλευράς FIBA ήταν ο γενικός γραμματέας, Ανδρέας Ζαγκλής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube