Στο σύντομο διάστημα αυτών των αγώνων του Μουντιάλ στην Τουρκία αυτή η ομάδα (που πέτυχε αρκετά με την πρόκριση στους 16) έβγαλε όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έδειξε συγκροτημένη και σοβαρή στο πρώτο ματς με το Μεξικό και με εκείνη τη νίκη εξασφάλισε ουσιαστικά με το καλημέρα την πρόκριση.

Διαχειρίστηκε τα κενά και τα προβλήματά της στα παιχνίδια με Μάλι και Παραγουάη, αλλά ενώ περίμενες ανάλογη σοβαρότητα κόντρα στο Ουζμπεκιστάν η εικόνα ήταν διαφορετική. Για την ακρίβεια βγήκαν όλα τα ελαττώματα της φυλής μας. Πολλή κουβέντα για εύκολη κλήρωση και το ποιος μας περιμένει στη συνέχεια.

Όταν το ματς στράβωσε, μας βγήκε μεγάλος εκνευρισμός, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει αυτή η ομάδα. Αντί η ισοφάριση να λειτουργήσει υπέρ μας και να μας ανεβάσει ψυχολογικά, μας οδήγησε στα ίδια λάθη. Υπεροψία και πλήρης έλλειψη σχεδίου. Αντί να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου η όλη κατάσταση, αντίθετα επήλθε εφησυχασμός.

Άρχισαν οι γιόμες και μετά το λάθος πέναλτι που έδωσε ο Ιβοριανός διαιτητής, αν και υπήρχε χρόνος, δεν έγινε τίποτα σωστά. Κι όμως ήταν η ίδια ομάδα που ένα χρόνο πριν στα ημιτελικά του πανευρωπαϊκού κόντρα στην Αγγλία, αν και τότε είχε μείνει με παίκτη λιγότερο, έπαιξε τελείως διαφορετικά.


Ένα χρόνο μετά η αναμενόμενη ωριμότητα που έπρεπε να δείξει αυτή η ομάδα, δεν φάνηκε ποτέ, προκαλώντας γενική έκπληξη. Μπορούμε να σταθούμε σε δικαιολογίες για τη διαιτησία και πως έλειπαν οι Φούντας, Μαυρίας και Κατίδης. Κανείς τους όμως δεν έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια όπου η Εθνική αγωνίσθηκε με άλλο πολύ καλύτερο πρόσωπο. Η απόδοση σχεδόν όλων ήταν κακή και κάπου τελειώνουν όλα.

Αυτά τα τουρνουά όμως πρέπει να αντιμετωπίζονται εκτός από ευκαιρία για την όποια διάκριση κυρίως ως εκπαιδευτική διαδικασία για τους νεαρούς παίκτες που αργότερα θα παίξουν στην Ελπίδων και στο τέλος για την αληθινή ζωή στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο Ανδρών. Πάντως, τέτοια στραπάτσα έχει δείξει το παρελθόν ότι γίνονται μαθήματα.

Θα σταθώ όμως σε αυτό που έγραφα στην αρχή του τουρνουά. Σημασία για αυτά τα παιδιά δεν είναι να το αν θα προκριθούν στους «16» του Μουντιάλ ή και παραπάνω, αλλά τις όποιες υποσχέσεις δώσουν σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ να τις μετουσιώσουν σε καριέρα. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ελληνική ομάδα είναι καλύτερη από την Σκωτία, αλλά θα χρειαστεί και την τύχη που δεν είχε πριν 30 χρόνια!

Η κορυφαία νέα γενιά για την εθνική Αγγλίας και η ευθύνη του Τούχελ να την πάει ένα βήμα παραπάνω!

Τα εύσημα στον Πίκφορντ δίνουν οι Άγγλοι, ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» για Τούχελ και το ντεμπούτο με γκολ του Τζόουνς

Μία τεράστια ευκαιρία: Στα 90 κρισιμότερα λεπτά για την Ελλάδα μέχρι τα επόμενα

Yπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικός υπήρξε, αλλά και παραμένει, ο Σαλάχ για τη Λίβερπουλ;

Η συναισθηματική επιστροφή Αλόνσο, η «μαύρη τρύπα» του «Άνφιλντ» και το… κλειδί να μην έχει τραυματισμούς η Λίβερπουλ!

Η δικαίωση της ποδοσφαιρικής λογικής με τον Ρόδρι, που χρωστάει πολλά στον Πεπ!

Το κανονικό ποδόσφαιρο που παίζει η Μπέντφορντ του Τόμας Φρανκ, περιέχει γνώση και πολύ ταλέντο!

Ένα εκατοστό ή όχι, είσαι οφσάιντ, και o VAR λύνει το πρόβλημα, οπότε με το να συζητάμε, απλά χάνουμε τον χρόνο μας!

Η «νέα» Λίβερπουλ αρέσει και ο Σλοτ αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά τα δύσκολα τώρα έρχονται!