Αναλυτικά το δημοσίευμα από το site «dikografies.blogspot.gr» με την υπογραφή της Μαίρης Μπενέα
«Επιτέλους μετά από μήνες… αναμονής ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης, ή επί το λαϊκότερον o πρόεδρος του μπασκετικού Αρη Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος επιχειρηματίας Νίκος Λάσκαρης πρόκειται να εμφανιστεί την Πέμπτη το πρωί στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας κ. Γκούμα.
Κατηγορούμενος σε μία μυθιστορηματικού μεγέθους υπόθεση διαδικτυακής πώλησης χρυσού, ο ιδιοκτήτης της πιο ιστορικής ομάδας της γενιάς μας, έχει κληθεί από την πρόεδρο πρωτοδικών, που χειρίζεται τη μεγάλη δικογραφία, για να απολογηθεί, για τα κακουργήματα της απάτης, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες, που επισύρουν προφυλάκιση και πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και η σύζυγός του, η οποία αναμένεται να κληθεί στη συνέχεια από την ανακρίτρια κ. Γκούμα, ωστόσο μέχρι τώρα παραμένει άφαντη.
Ο κ. Λάσκαρης αναμένεται να εμφανιστεί με το συνήγορο του, να δηλώσει την παρουσία του, να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του.
Η υπόθεση αυτή, που αφορά διαδικτυακή πώληση χρυσού, έγινε η αιτία να δεσμευτούν απο το Πρωτοδικείο της Αθήνας οι μετοχές της ομάδας του Άρη, τις οποίες κατέχει ο κ. Λάσκαρης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Λετονού επιχειρηματία Μίκαελ Σουμπότινς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι, ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη καινή σύζυγος του, " με δόλια τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ".
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λετονού, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων, χρησιμοποίησε ο κ. Λάσκαρης, για να αγοράσει τις μετοχές του Άρη.
Πριν απο έναν χρόνο, τον περασμένο Οκτώβριο, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλλε ο Λετονός επιχειρηματίας κατά του ζεύγους Λάσκαρη, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτουν στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές του Άρη, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση του χρυσού.
Τώρα άνοιξε το πιο "σκληρό" κομμάτι της δικογραφίας, που αφορά την ποινική εμπλοκή του κ. Λάσκαρη στην υπόθεση του χρυσού, για την οποία εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης του.
Τον περασμένο μήνα ο Λετονός επιχειρηματίας Μίκαελ Σουμπότινς, που είναι μηνυτής στην ιστορία, προσήλθε στο γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας και κατέθεσε στο πλαίσιο της μήνυσης του, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του χρυσού.
Ο κ. Σουμπότινς, που φαίνεται άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να κρύβει την εσωτερική του ένταση περίμενε ήσυχα αρκετή ώρα έξω από το ανακριτικό γραφείο, μέχρι να τελειώσει με άλλες υποχρεώσεις η ανακρίτρια και να τον καλέσει.
Στη συνέχεια μπήκε μέσα μόνος του, καθώς δεν επιτρέπεται παρουσία δικηγόρου, όταν κάποιος καταθέτει ως πολιτικώς ενάγων, η ως μάρτυρας.Όταν τελείωσε την κατάθεση του και βγήκε, ήταν ελαφρά ιδρωμένος…
Μιλώντας στις "Δικογραφίες" είπε ότι, σε ερωτήσεις της ανακρίτριας αναφέρθηκε σε όσα έχει υποστηρίξει στη μήνυση του και πρόσθεσε ότι, της ζήτησε να επισπεύσει την ανάκριση και να καλέσει το συντομότερο σε απολογία το ζεύγος Λάσκαρη, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι, εκποιούν όσα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν δεσμευτεί, προκειμένου -ενδεχομένως- να φύγουν στο εξωτερικό.
Ήταν έτοιμος να κάνει δηλώσεις στις «Δικογραφίες», αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, αφού πρόλαβε και μίλησε με τον δικηγόρο του στη Λεττονία, που προφανώς τον επηρεάζει καταλυτικά.
Μάλιστα δεν το έκρυψε, λέγοντας με χιούμορ λίγο πριν αποχωρήσει από τα δικαστήρια: «Ο δικηγόρος μου δεν μου επέτρεψε να μιλήσω. Κατά την άποψη του, όσο μένει κάποιος στη σκιά, τα πράγματα είναι καλύτερα. Όταν βγει στο φως, όλα αλλάζουν. Λυπάμαι, που δεν μπορώ να κρατήσω την υπόσχεση, που σας έδωσα. Αλλά δεν ανήκω πια στον εαυτό μου. Ανήκω στον… συνήγορο μου»!
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στην ανάκριση για την υπόθεση του χρυσού. Το εάν θα προφυλακιστεί η όχι ή όχι ο κ. Λάσκαρης, θα κριθεί απο τις επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.
Από ' κει θα κριθεί ενδεχομένως και η τύχη της ιστορικής ομάδας. Ίσως έτσι να επαληθευτεί και στην περίπτωση του Άρη ότι «ο δρόμος για τον Παράδεισο, περνάει από την Κόλαση»!