Τραυματισμοί, ελλιπής φυσική κατάσταση και ο… Πεπ Γκουαρντιόλα κράτησαν εκτός γηπέδων επτά απ’ τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της φετινής μεταγραφικής περιόδου.

Αυτοί που σίγουρα τρίβουν ήδη τα χέρια τους από ικανοποίηση είναι Άγγλοι και Γάλλοι, ενώ τουλάχιστον οι Γερμανοί θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για συμπεράσματα.

Και αυτό γιατί ο Έντινσον Καβάνι, ο Ρανταμέλ Φαλκάο –οι δύο παίκτες που «ντύθηκαν» με «χρυσάφι» για την μετακίνησή τους στην Γαλλία- και ο Ρομπέρτο Σολδάδο που χρυσοπληρώθηκε για να γίνει κάτοικος Αγγλίας, όχι μόνο αγωνίστηκαν, αλλά και βρήκαν εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ από την άλλη οι ηχηρές μεταγραφές της Μπάγερν δεν έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς.

Ο Καβάνι μετέτρεψε το «χρυσάφι» που πήρε για να μετακινηθεί απ’ την Νάπολι στην Παρί σεν Ζερμέν σε ένα… χρυσό γκολ, που χάρισε στους Παριζιάνους τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Αζαξιό.



Η εμφάνιση του Φαλκάο απ’ την άλλη, δεν ήταν τόσο λαμπερή. Μπορεί να άνοιξε το σκορ στο 4-1 της Μονακό απέναντι στην Μονπελιέ, όμως αυτός που τελικά έλαμψε ήταν ο Ριβιέρ, ο οποίος με χατ τρικ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Από την άλλη, το πρώτο γκολ του Ρόμπερτo Σολδάδο με τη φανέλα της Τότεναμ, δεν χάρισε μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά και ανάσες… ανακούφισης για το πρώτο δείγμα ότι μπορεί να καλύψει επαρκώς το κενό που πιθανώς να αφήσει ο Γκάρεθ Μπέιλ.



Φορτσάτος μπήκε στο πρωτάθλημα και ο Ίσκο. Έβγαλε ασίστ, σκόραρε και επιβεβαίωσε την επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.



Κι από την άλλη... Μπουντεσλίγκα!

Το χρήμα δεν το… λογαριάζει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού τα 37 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Μάριο Γκέτσε δεν ήταν αρκετός λόγος για να τον χρησιμοποιήσει στο ματς της Μπάγερν κόντρα στην Άιντραχτ.

Ο τεχνικός των Βαυαρών μπορεί να ανυπομονεί για την επιστροφή του παίκτη μετά τον τραυματισμό του, όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να τον χρησιμοποιήσει μέχρι να είναι 100% έτοιμος. Και παρότι τα δημοσιεύματα τον ήθελαν να παίρνει χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο ματς, τελικά έμεινε να το παρακολουθεί απ’ τον πάγκο.

Ο Γκουαρντιόλα άφησε εκτός αρχικού σχήματος και τον Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Βαυαρών στο 65’, καθώς στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα απουσίασε λόγω ασθένειας.

Στο… έτερο γερμανικό στρατόπεδο των «ακριβών», ο Χενρίκ Μχιταριάν συμπλήρωσε το πρώτο του 90λεπτο με την φανέλα της Ντόρτμουντ στην 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Έλλειψη… 11άδας ο Νεϊμάρ

Κουρασμένος ήταν ο Νεϊμάρ στην καταιγιστική πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στον πάγκο στα 63’ πρώτα λεπτά του ματς, αφού μια επέμβαση στις αμυγδαλές προκάλεσε πρόβλημα στο αίμα και έλλειψη σιδήρου, που προκαλεί εύκολη κόπωση.

Ο Χεράρδο Μαρτίνο τελικά τον εμπιστεύτηκε στα τελευταία 27 λεπτά του ματς με την Λεβάντε και ο κόσμος τον υποδέχτηκε με αποθεωτικό τρόπο.



Μονακό… νο!

Μπορεί ο Φαλκάο να έβαλε το λιθαράκι του στην νίκη της Μονακό, όμως Τζέιμς Ροντρίγκες και Ζοάο Μουτίνιο (οι δύο μεταγραφές που ακολούθησαν σε αξία αυτή του «τίγρη»), έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, όπως και ο Μαρκίνιος της Παρί.

Την 15άδα των ακριβοπληρωμένων συμπληρώνουν οι Φερναντίνιο, Ιγκουαΐν και Γιόβετιτς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού από τη μια η Νάπολι δεν έχει ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα και από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι θα αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας.

Εύα Ζαχαριουδάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube