Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν 2-0 σετ (21-19, 21-15) των Ρωσίδων Σίρτσεβα και Μοϊσεβα στον δεύτερο προκριματικό γύρο και, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με το ίδιο σκορ επί των Αυστριακών Τσας και Τεφλ νωρίτερα στον πρώτο προκριματικό, πήραν το «εισιτήριο» για τη σημαντικότερη φάση της διοργάνωσης.

«Αυτή η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam ήρθε μετά από καιρό που τη ζητούσαμε. Στα "νοκ αουτ" ματς είναι σημαντικός ο ψυχολογικός παράγοντας και η διαχείριση μερικών στιγμών. Τα πήγαμε εξαιρετικά και στα δύο. Αγωνιστικά, σε δύο ματς παίξαμε στη φάση της αλλαγής με 74% τελειωμένες και 51% αποτελεσματικότητα, τα οποία είναι ποσοστά νίκης. Εξίσου καλά, τα καταφέραμε και στην αντεπίθεση», τόνισε ο Κώστας Ταμπουρατζής και συμπλήρωσε πως:

«Η προσπάθεια της Τσιαρτσιάνη να επανέλθει ανταμείβεται και τώρα αναμένουμε την κλήρωση των ομίλων. Στόχος είναι η συγκομιδή βαθμών και η σταθεροποίηση στο υψηλό επίπεδο. Αργότερα θα γίνει γνωστό σε ποιον όμιλο του κυρίως ταμπλό θα αγωνιστούν (οι αγώνες ξεκινούν αύριο), ενώ το βράδυ θα μάθουν και οι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνης αν θα συμμετάσχουν τελικά στα προκριματικά των ανδρών».

Πλέον, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Βραζιλιάνες Κάρολ - Μαρία Κλάρα (Νο 17), τις Αμερικανίδες (και Νο 1 του ταμπλό) Γουόλς και Ρος (Νο1) και τις συμπατριώτισσές τους Ντέι - Σάμερ (Νο16).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube