Στο Σεράγεβο κατ’ αρχάς, ο Στάθης Μανωλόπουλος πλασαρίστηκε στις τιμητικές θέσεις 5-8 της κατηγορίας Under 19 στο WTT Youth Contender στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Προσπάθησε να πετύχει την είσοδο στην τετράδα για πρώτη φορά σε τουρνουά του συγκεκριμένου θεσμού, αλλά σταμάτησε σε δυνατό αθλητή από τη Γαλλία.

Στο Χάλμσταντ και το σουηδικό WTT Feeder η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του απλού γυναικών. Είχε αμφίρροπο ματς με αθλήτρια από τη Γουατεμάλα, κάμφθηκε στα τέσσερα σετ και κατετάγη στις θέσεις 33-48.

Στο Σεράγεβο, ο 19χρονος Μανωλόπουλος είχε καταφέρει χτην Τρίτη να μπει στην κορυφαία οκτάδα της κατηγορίας του όταν πρώτευσε με δύο νίκες στο τέταρτο γκρουπ και μετά, στο ταμπλό των «16», είχε ένα από τα τέσσερα «bye».

Άρχισε το τουρνουά ως νούμερο 9 των seeding, στα νοκ άουτ μετατράπηκε σε τέταρτο φαβορί και το μεσημέρι της Τετάρτης αντιμετώπισε τον Σοχάν Γκιλ, ο οποίος ήταν νούμερο 8. Ο αγώνας αποδείχτηκε από την αρχή εξαιρετικά δύσκολος, καθώς, μάλιστα, ο Γάλλος είχε μεγάλες ικανότητες απέναντι στην άμυνα.

Ο πρωταθλητής μας έχασε το ισορροπημένο πρώτο σετ και, στη συνέχεια, είδε τον αντίπαλο να βελτιώνει κι άλλο την απόδοσή του για το τελικό 3-0 σετ (8-11, 5-11, 4-11).

Θυμίζουμε ότι από εκπρόσωπο μίας κορυφαίας στο άθλημα χώρας είχε αποκλειστεί και τον Ιούλιο στη φάση των «32» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων της Σουηδίας.

Στις θέσεις 5-8 είχε πλασαριστεί το 2024 και στο Youth Contender της Τουρκίας, ενώ μέσα από την πορεία του στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης κατάφερε να υλοποιήσει και τον στόχο της καλής συγκομιδής βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη.

Στο Χάλμσταντ η Παπαδημητρίου, νούμερο 401 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη, είχε περάσει με «bye» τον μοναδικό προκριματικό γύρο του απλού γυναικών και σήμερα αγωνίστηκε στο ταμπλό των «64». Αντίπαλός της ήταν η Λουτσία Κορδέρο από τη Γουατεμάλα (Νο 314 στον κόσμο), η οποία φέτος μπήκε στην πρώτη 16άδα του Παναμερικανικού Κυπέλλου γυναικών.
Έγινε γερή μάχη, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υστέρησε στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-1 σετ (8-11, 7-11, 11-7, 9-11).

Στο τέταρτο Feeder, στο οποίο συμμετείχε από τον Αύγουστο, οι αθλήτριες στο ταμπλό ήταν 48, συνεπώς η Παπαδημητρίου πλασαρίστηκε στις θέσεις 33-48.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube