Θετικά ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Νεανίδων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στα Σκόπια, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της μετρώντας τρεις νίκες (επί της Βοσνίας, της Ρουμανίας και του ΠΓΔΜ), ενώ ηττήθηκε από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την τελική πρωταθλήτρια Σερβία.

Ικανοποιημένος απ’ την βελτίωση που παρουσίασε η Εθνική εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νεανίδων, τονίζοντας τα περιθώρια που υπάρχουν για την συνέχεια.

«Όσον αφορά το παιχνίδι με τα Σκόπια, θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα κυρίως όσον αφορά την συγκέντρωση μας και σε μεγάλο βαθμό νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά. Τώρα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής, αύριο θα ξεκουραστούμε και μετά φεύγουμε για το μεγάλο στόχο που έχουμε μπροστά μας με τη συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θα θέλαμε αλλά έχουμε κάνει βήματα προόδου. Παιχνίδι με παιχνίδι πάμε καλύτερα και στα δύο τελευταία φιλικά που θα κάνουμε με Εσθονία και Ρωσία πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αργότερα από την Σουμπότιτσα για την Θεσσαλονίκη, απ’ όπου το μεσημέρι της Δευτέρας θα πετάξει για την Εσθονία. Εκεί θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με Εσθονία, Ρωσία και στις 16 Αυγούστου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία:
1. Σερβία (6-0) 17
2. Τουρκία (5-1) 16
3. Βουλγαρία (4-2) 12
4. Ελλάδα (3-3) 9
5. Ρουμανία (2-4) 6
6. Βοσνία Ερζεγοβίνη (1-5) 3
7. ΠΓΔΜ (0-6) 0

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube