Στο Europe Youth πινγκ πονγκ της Σερβίας, το οποίο είναι σε εξέλιξη από την Τετάρτη στη Νις, ο Γιάννης Κιοσελόγλου εξασφάλισε καλό πλασάρισμα στο απλό της Under 15. Μπήκε στην κορυφαία οκτάδα και την Κυριακή, στην τελευταία μέρα των αγώνων, «κυνηγά» την είσοδο στα μετάλλια κι ό,τι μπορεί παραπάνω. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου άρχισε ως έκτο φαβορί κι, αφού πέρασε αήττητος τον όμιλο, προχώρησε το Σάββατο δύο γύρους στο κυρίως ταμπλό.

Στις 11:00 της Κυριακής αντιμετωπίζει το νούμερο 2 του αγωνίσματος, τον Ούγγρο Λέναρντ Σάμπο.

Στο ίδιο τουρνουά, ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής έχασε στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ. Κάμφθηκε σε γερή κόντρα με αθλητή από τη Σλοβακία κι ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στις θέσεις 17-32.

Ψηλότερα στην Ευρώπη, στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας, είχε ανάλογο πλασάρισμα σε καθιερωμένο τουρνουά ένας ακόμα ταλαντούχος αθλητής της κατηγορίας παίδων ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Στην Under 15 του Sweden Star Rekordspelen ο Καστοριανός προχώρησε με τρεις νίκες κι αποκλείστηκε στους «32».

Στη Νις, ο Κιοσελόγλου, μετά την πρωτιά στο γκρουπ, είχε ένα από τα συνολικά οκτώ «bye» στον πρώτο γύρο λόγω της υψηλής θέσης του στα seeding. Στους «16», αντιμετώπισε τον Δανό Εμίλ Χάσελμπαλκ, ο οποίος άρχισε μεν ως νούμερο 4, αλλά στο ταμπλό άλλαξε θέση διότι είχε προκριθεί ως δεύτερος από το δικό του γκρουπ. Ο 14χρονος διεθνής μας εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος από κάθε άποψη κι έφτασε σε εμφατική νίκη με 3-0 σετ (11-8, 11-9, 11-6).

Το πρωί της Κυριακής στα προημιτελικά αναμετριέται με τον Ούγγρο Λέναρντ Σάμπο, ο οποίος την Παρασκευή είχε επικρατήσει άνετα στο δεύτερο γκρουπ και το Σάββατο πέτυχε άλλη μία νίκη στη 16άδα. Ο Κιοσελόγλου διεκδικεί την τετράδα και την εξασφάλιση μεταλλίου και θέλει ν’ αποδειχτεί …γούρικη γι’ αυτόν η Σερβία, αφού το 2021 στο Βελιγράδι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην Under 11 του WTT Youth Contender της χώρας.

Ο Σαμπαλής, που είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό (A Finals), επίσης, με την πρώτη θέση από το δέκατο γκρουπ, συνάντησε στους «32» τον Σλοβάκο Νταβίντ Κάπαντα, ο οποίος είχε προχωρήσει ως δεύτερος από το 12ο γκρουπ. Το ματς ήταν «κλειστό» από την αρχή ως το τέλος, απλά ο αθλητής από τις Σάρισες Φλώρινας είχε τη μία λιγότερη μπάλα στις κρίσιμες στιγμές (8-11, 9-11, 10-12).

Στο Χέλσινμποργκ και το ετήσιο Sweden Star Rekordspelen ο Ισαακίδης άρχισε την πορεία του από τη δική του ηλικιακή κατηγορία, την Under 15. Στην πρώτη φάση επικράτησε στον πέμπτο όμιλο, όπου ήταν επικεφαλής. Κατέβαλε τον Σουηδό Βέρμαν με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-7) και τον συμπατριώτη του, Ελιασον με 3-2 σετ (11-9, 9-11, 8-11, 11-9 11-8).

Το ταμπλό ήταν των «128». Ο αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας είχε «bye» αρχικά και στον γύρο των «64» ξεπέρασε τον Σουηδό Vinntreus Maximilian με 3-1 σετ (11-3, 11-7, 8-11, 11-8). Στον τρίτο γύρο, συνάντησε έναν ακόμα αξιόλογο Σκανδιναβό, τον Boberg Nils, ηττήθηκε με 3-1 σετ (9-11, 6-11, 11-8 5-11) κι, έτσι, πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32.

Ο Ισαακίδης έχει ν’ αγωνιστεί, επίσης, στις κατηγορίες Under 17 και Under 19, με το τουρνουά να τελειώνει την Κυριακή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube