Η Μπράγκα νίκησε με 4-3 στην παράταση (κ.α 3-3) εντός έδρας τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, διεκδικώντας το τρόπαιο και αφήνοντας εκτός την καλύτερη ομάδα του φετινού ποδοσφαίρου της ιβηρικής χώρας, ενώ έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού και η Μπενφίκα. Ετσι, η Μπράγκα εκδικήθηκε και για την ήττα στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, τα «λιοντάρια» θα αρκεστούν στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου στη Superliga, δείχνοντας, πάντως, την αξία τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έστω και αν δεν κατάφεραν τελικά να προκριθούν.

Το ματς ήταν από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς και καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν από το γήπεδο και την τηλεόραση και είχε πολλές διακυμάνσεις. Ο Φόντε στο 111’ έδωσε την πρόκριση στην Μπράγκα, ενώ προηγουμένως είχαν βοηθήσει οι Εντουάρντο στο 42’, Αλαν στο 54’ και Μαρσέλο Γκοϊάνο στο 42’.

Για τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964, σκόραραν οι Μπράιαν Ρουίζ στο 10’, Σλιμανί στο 56’ και Ουίλιαμ Καρβάλιο στο 67’.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μπαϊάνο, Ρικάρντο Φερέιρα, Αντρέ Πίντο, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Αλαν (93’ Πέδρο Σάντος), Λουίζ Κάρλος, Βούκτσεβιτς, Ράφα Σίλβα, Χασάν (63’ Στοϊλίκοβιτς), Ουίλσον Εντουάρντο (78’ Φόντε)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πάουλο Ολιβέιρα, Εβέρτον (98’ Νάλντο), Τζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο (60’ Ζέλσον Μάρτινς), Αντριέν Σίλβα, Ακουϊλάνι (93’ Ματέους), Σλιμανί, Μπράιαν Ρουίζ


Δύσκολη πρόκριση για την Πόρτο στην έδρα της Φεϊρένσε της δεύτερης κατηγορίας με 1-0 με το γκολ του Αμπουμπακάρ στο 10’.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube