Υπέροχα κυλάει η ζωή για τον Κλεμάν Γκρενιέ, καθώς μετά τα δύο πανέμορφα γκολ απέναντι σε Νις (1-1) και Ρεν (2-0) που σφράγισαν μια εξαιρετική σεζόν, ο νεαρός Γάλλος κλήθηκε στην εθνική της χώρας του, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να αφήνει εκτός τον Σαμίρ Νασρί που κρίθηκε ανέτοιμος.

Έτσι, ο 22χρονος θα πάρει μέρος στα δύο φιλικά παιχνίδια των «μπλε» απέναντι στην Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο στις 5 Ιουνίου και στο Πόρτο Αλέγκρε κόντρα στη Βραζιλία στις 9 του ίδιου μήνα.

Η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας (FFA) ανέφερε: «Δεδομένης της αβεβαιότητας αναφορικά με την υγεία του Σαμίρ Νασρί, ο οποίος συμμετείχε σε δύο φιλικά παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στις ΗΠΑ, ο Ντιντιέ Ντεσάν κάλεσε τον παίκτη της Λιόν, Κλεμάν Γκρενιέ για τα δύο παιχνίδια της ομάδας με Ουρουγουάη και Βραζιλία».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή, ο Γκρενιέ θα βρει και άλλους τρεις συμπαίκτες του από τη Λιόν, οι οποίοι είναι ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, που επωφελήθηκε τον τραυματισμό του Ζερεμί Μενέζ, ο Μπαφετιμπί Γκομίς και ο Γιοάν Γκιουρκίφ.

Όσον αφορά τον Νασρί, πριν γίνει γνωστή η απόφαση του Ντεσάν, είχε δηλώσει για την κλήση του στην εθνική: «Έρχομαι στην ομάδα με την επιθυμία να δείξω πως μπορώ να βοηθήσω και να αποδείξω πως δεν είμαι ο βλάκας που χαλάει το κλίμα στα αποδυτήρια και την ομάδα, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν», ωστόσο εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει να περιμένει.

Τέλος, υπήρξε ακόμη μία αλλαγή στις τάξεις των «μπλε» με τον Μπενουά Τρεμουλινάς να αντικαθιστά τον Γκαέλ Κλισί, ο οποίος ταξίδεψε επίσης στις ΗΠΑ για τα φιλικά παιχνίδια της Σίτι κόντρα στην Τσέλσι.

Γιώργος Σιάφας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube