Το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο στο καλεντάρι της ΕΦΟΕπΑ, μετά από το αναπτυξιακό τουρνουά του Ηρακλείου Αττικής, διεξάγεται 12-13 του μήνα κι αφορά τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ξεχωρίζουν τα πρώτα ματς για την Α1 και την Α2 Εθνική κατηγορία, αλλά η δράση είναι γεμάτη με αντίστοιχους αγώνες για τη Β’ Εθνική, όπως και τις τοπικές κατηγορίες.

Σημαντική διαφορά φέτος στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων είναι ότι στα πλέι οφ οι ομάδες θα κουβαλούν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, ενώ στην κορυφαία κατηγορία κρατούν ψηλά τον συναγωνισμό και το επίπεδο νέα σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό, μαζί πάντα με πρωτοκλασάτους Έλληνες αθλητές.

Στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ οι τρεις πρώτες αγωνιστικές. Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον δευτεραθλητή Παναθηναϊκό να προβάλουν ξανά ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Το μεταξύ τους πρώτο ντέρμπι αργεί ακόμα είναι στην έβδομη αγωνιστική, με την ΕΦΟΕπΑ να μην έχει ανακοινώσει ημερομηνίες για το τρίτο αγωνιστικό διήμερο.

Πάντως, έχει γίνει γνωστό ότι οι Πειραιώτες φέρνουν την Παρασκευή τον Σουηδό «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Παρισιού σε απλό κι ομαδικό, Τρουλς Μέρεγκορντ, κι οι Αθηναίοι τον Πορτογάλο τρις πρωταθλητή Ευρώπης σε διπλό, ομαδικό ανδρών και διπλό μικτό και μέχρι πέρυσι αθλητή του Ολυμπιακού, Ζοάο Μοντέιρο.

Στην Α1 γυναικών πέντε ομάδες θ’ αγωνιστούν στο ΣΕΦ και τρεις στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Φλώρινας. Κάθε ομάδα θ’ αρχίσει με δυο ματς και τα διαφοροποιημένα ρόστερ θέτουν ερωτήματα από την αρχή για το αν η ΑΕΚ και το Πέρα μπορούν ν’ απειλήσουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον δεύτερο του περυσινού πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό.

Επίσης, στην έβδομη αγωνιστική η συνάντηση των παραδοσιακών αντιπάλων για τον πρώτο γύρο, προς το παρόν τα βλέμματα θα στραφούν στη διπλή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Στο φαληρικό στάδιο το Σάββατο στις 14:00 ο αγώνας για την Α1 ανδρών και την Κυριακή στις 10:00 η αντίστοιχη συνάντηση στις γυναίκες. Πέρα από το μέγεθος και την ιστορία των δύο σωματείων μετρά κι η δυναμική που έδειξαν πέρυσι, καθώς τον νικητή και στις δύο κατηγορίες, Ολυμπιακό, ακολούθησε η ΑΕΚ με το χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες και την τέταρτη θέση στους άνδρες.

Στον ίδιο χώρο θα τραβήξουν την προσοχή κι οι σαββατιάτικοι αγώνες των γυναικών του Πέρα Αθηνών, επίσης ομάδα της πρώτης τετράδας των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube