Τη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο θα συνεχίσει η Έλενα Χατζηλιάδου.

Ο κίνδυνος να «παγώσουν» τα ranking και να κριθούν τα εισιτήρια από τους αγώνες που έχουν ήδη γίνει -γεγονός που θα κρατούσε την Ελληνίδα αθλήτρια εκτός απευθείας πρόκρισης- προσπεράστηκε. Και αυτό, διότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε αποφάσισε η τελική παγκόσμια κατάταξη να διαμορφωθεί μετά από δύο τουρνουά που θα γίνουν μέσα στο 2021 (K1 Premier League στο Μαρόκο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ).

Η Έλενα Χατζηλιάδου βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ranking, 25 βαθμούς πίσω από την Τουρκάλα Χοτζάογλου. Η διαφορά αυτή είναι πολύ μικρή και η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Όσο για το προολυμπιακό τουρνουά που θα ακολουθήσει, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι αθλητές που βρίσκεται στο Top50 στην κατάταξη της κατηγορίας τους.

Σε περίπτωση που η Χατζηλιάδου δεν πάρει την απευθείας πρόκριση, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο προολυμπιακό, ενώ από ελληνικής πλευράς δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι: Γιώργος Τζανος (Νο23 στα -84κ. κούμιτε), Διονύσης Ξένος (Νο14 στα -67κ.) και Στέφανος Ξένος (Νο14 στα -60κ.).

Στην 20ή θέση της κατάταξης στα -68κ βρίσκεται η Βίκυ Πανετσίδου, ωστόσο η τύχη της θα εξαρτηθεί από την πορεία της Χατζηλιάδου, αφού μπορεί να δοθεί μόνο ένα εισιτήριο ανά χώρα σε κάθε κατηγορία.

Σε περίπτωση που η Χατζηλιάδου προκριθεί απευθείας, η Πανετσίδου δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο προολυμπιακό. Διαφορετικά, θα συμμετέχουν και οι δύο για να διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο στην κατηγορία τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube