Πέφτει η αυλαία στην Premiership το απόγευμα της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει έτοιμη για το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και δεύτερο την τελευταία τριετία.

Οι «πολίτες» στο «Έτιχαντ» με νίκη ή ισοπαλία (στη δεύτερη περίπτωση έχουν +13 στο συντελεστή τερμάτων από τη Λίβερπουλ) ή εφόσον η Λίβερπουλ δεν νικήσει τη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο. Μοναδικός τρόπος να μην το πετύχουν είναι να ηττηθούν και οι «κόκκινοι» να κερδίσουν το δικό τους παιχνίδι. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υπολογίζει και στον Κουν Αγουέρο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό.

Η Λίβερπουλ ποντάρει σε ένα θαύμα, αλλά θέλει να ολοκληρώσει με νίκη μία σε κάθε περίπτωση πετυχημένη σεζόν. Ο Μπρένταν Ρότζερς, που είναι έτοιμος για επέκταση συμβολαίου, δεν έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους.

Εκτός διεκδίκησης τίτλου είναι η Τσέλσι, που δοκιμάζεται στην έδρα της ήδη καταδικασμένης Κάρντιφ έχοντας πάντως ήδη καπαρώσει το απευθείας εισιτήριο για το Champions League (ακόμη κι αν χάσει η ίδια και κερδίσει η Άρσεναλ, έχει +18 στο συντελεστή τερμάτων). Ο τραυματίας Τσεχ είναι νοκ άουτ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία των Τέρι, Λάμπαρντ και Ετό, που ίσως την επόμενη σεζόν να μην ανήκουν στην ομάδα.

Η Άρσεναλ, που θα λάβει μέρος και την ερχόμενη σεζόν στα προκριματικά του Champions League, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Νόριτς που ουσιαστικά έχει ήδη υποβιβαστεί (θέλει ήττα της Γουέστ Μπρομ και να νικήσει η ίδια τους «κανονιέρηδες» υπερκαλύπτοντας διαφορά… 17 τερμάτων) μαζί και με τις μαθηματικά υποβιβασμένες Κάρντιφ και Φούλαμ.

Η Έβερτον ως πέμπτη και η Χαλ ως φιναλίστ Κυπέλλου (αντιμετωπίζει την Άρσεναλ για τον τίτλο) έχουν ήδη καπαρώσει τις δύο θέσεις του, ενώ η Τότεναμ βρίσκεται αγκαλιά με την τρίτη. Μία ισοπαλία στον αγώνα με την Άστον Βίλα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» θα είναι αρκετή, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον χρειάζεται νίκη δική της και ήττα των «σπιρουνιών» στο Λονδίνο, ώστε να πάρει το εισιτήριο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική

Κυριακή, 11/5 (17:00)

Κάρντιφ-Τσέλσι
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας
Χαλ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Νόριτς-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μαν. Γιουνάιτεντ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ Σίτι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube