Στην 9η θέση του τελικού του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου η Κατερίνα Στεφανίδη.

Στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, η χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο πέρασε με επιτυχία 4.40μ, 4.60μ και 4.70μ., αλλά έκανε τρία άκυρα άλματα στα 4.80μ, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τη δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακό βάθρο.

Η 34χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στον τελικό, αφού χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να περάσει από το πρώτο ύψος (4.40μ.), το οποίο τελικά κατάφεραν να ξεπεράσουν και οι 19 φιναλίστ, με την ΜακΚάρτνεϊ να μην επιχειρεί άλμα.



Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στα 4.60μ, ύψος στο οποίο, όπως αναμενόταν, έγινε το πρώτο… ξεκαθάρισμα, αναμενόμενο, δεδομένου ότι οι περισσότερες φιναλίστ προκρίθηκαν στον τελικό χωρίς να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 4.55μ στον ημιτελικό. Η Στεφανίδη έδειξε να βρίσκει ρυθμό, περνώντας με την πρώτη και με πολύ καλό άλμα τα 4.60μ, ενώ Μολιναρόλο, Μουν, Μούρτο, ΜακΚάρτνεϊ, Μόζερ, Κένεντι και Σβαμπίκοβα, πέρασαν επίσης το ύψος με τις πρώτες τους προσπάθειες. Τελικά, εκτός συνέχειας έμειναν Σούτεϊ, Ρέτζιους, Σαπέλ, Νέσε, Μπρούνι και Λάμπελα, με 13 αθλήτριες να συνεχίζουν στα 4.70μ.



Εκεί, η Στεφανίδη φώναξε «παρών», πραγματοποιώντας τρίτο συνεχόμενο αρτιότατο άλμα και περνώντας με την πρώτη της προσπάθεια, κάτι που κατάφεραν επίσης ΜακΚάρτνεϊ, Μολιναρόλο, Μουν, Μόζερ, Μούρτο και Νιούμαν. Κένεντι και Σβαμπίκοβα χρειάστηκαν δύο άλματα, αλλά προχώρησαν στα 4.80μ, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν Πεϊνάδο, Μπονίν, Έιρις και ΜακΤάγκαρτ.



Με τον πήχη στα 4.80μ, Μουν, Μόζερ, Νιούμαν και Κένεντι πέρασαν με τις πρώτες τους προσπάθειες, ενώ η Στεφανίδη δεν τα κατάφερε, κάνοντας αποτυχημένα άλματα και ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές στον τελικό ούσα στην 9η θέση.



Τα μετάλλια «κλείδωσαν» στα 4.85μ, με τις Σβαμπίκοβα και Μόζερ να μην καταφέρνουν να περάσουν. Τελικά, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νίνα Κένεντι πό την Αυστραλία, έχοντας περάσει και τα 4.90μ, με την Αμερικανίδα, Κάτι Μουν, να παίρνει το ασημένιο και με την Καναδή, Αλίσα Νιούμαν, να κερδίζει τη θέση της στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το Live του τελικού από το sport-fm.gr

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του τελικού:


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube