«Ευχάριστο σοκ», χαρακτήρισε ο Γιώτης Σταματόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, την εντυπωσιακή νίκη (7-1) της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ.

Ο βοηθός του Όλιβερ Ρεκ στη Φορτούνα Ντίσελντορφ ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε αυτό το ευρύ σκορ το χθεσινό παιχνίδι, τονίζοντας ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν κάθε ευκαιρία που έκανε μία ομάδα κατέληγε στα δίχτυα του αντιπάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για τη νίκη της Γερμανίας:

«Ήταν ένα ευχάριστο σοκ. Είδα τον αγώνα και ο παρουσιαστής δεν το πίστευε… Ήταν κάτι που κανείς δεν το είχε ξαναζήσει».

-τι έπαιξε ρόλο:

«Οι Γερμανοί ήταν αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι. Μέχρι τώρα υπήρξε κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού τους. Και δεν υπήρχε θετικό κλίμα στα γερμανικά ΜΜΕ. Υπήρχε πίεση… Κάτι που φαίνεται γενικά και από την συμπεριφορά του προπονητή. Οι Βραζιλιάνοι από την άλλη πλευρά υπήρχε έντονη πίεση.

Είδαμε εικόνες με έντονα συναισθήματα… Ίσως όλα αυτά επηρέασαν το παιχνίδι και τις ομάδες. Σε αυτό το επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει κάθε ευκαιρία που δημιουργεί μια ομάδα να πετυχαίνει και γκολ.

Έπαιξε ρόλο και η τακτική. Η Γερμανία ήταν συγκεντρωμένη σαν ομάδα στα αμυντικά της καθήκοντα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Νόιερ… Ο οποίος είναι καταπληκτικός και βοήθησε την Γερμανία».

-αν θα επηρεαστούν οι Γερμανοί από αυτή την τεράστια νίκη:

«Δεν θα επηρεαστούν οι Γερμανοί. Οι παίκτες και ο Τύπος ήταν ταπεινοί μετά τη νίκη. Σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς. Δεν ξέφυγαν γιατί ξέρουν πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση. Παραμένουν ταπεινοί και είναι και αρκετά συγκεντρωμένοι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube