Το κατώφλι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, πέρασε σήμερα τη πρωί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί και αφορά στα νέα περιστατικά στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με το ίδιο αντικείμενο.

«Ηρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καρέ-καρέ ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη με λεία 10.000 ευρώ

Κεραμέως: «Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2027 - Έρχεται νέα αύξηση την άνοιξη του 2025»

Εξαλλος παπάς έδιωξε την κουμπάρα από τον γάμο - «Πήγαινε ντύσου κι έλα»

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην παραλιακή λόγω τροχαίου - Ποιες είναι οι εναλλακτικές για τους οδηγούς

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Νέα στοιχεία για την εκτέλεση στο Ψυχικό: Εμβάσματα χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς του 44χρονου προφυλακισμένου

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με νεφώσεις σε Κρήτη, ανατολικά ηπειρωτικά, Σποράδες, Εύβοια και Κυκλάδες

Ερευνες για τον εντοπισμό μεταναστών ανοικτά της Σάμου

Συνεχίζονται οι συναγερμοί για βόμβες σε βάρος ινδικών αεροπορικών εταιρειών - Χάος από το κύμα απειλών

Ισραηλινός υπ. Αμυνας: Έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου