Μεγάλο φαβορί για τη δέκατη θέση της Δύσης, που οδηγεί σε play in, είναι οι Σπερς απέναντι στους Λέικερς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς με ρεκόρ 33-45 έχει πλέον αποκτήσει σαφές προβάδισμα κόντρα στην παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς που ακολουθεί με 31-47.

Στις δύο ομάδες απομένουν από τέσσερις αγώνες και το πρόγραμμά τους είναι σχεδόν παρόμοια δύσκολο. Ωστόσο το Σαν Αντόνιο έχει προβάδισμα δύο αγώνων, αλλά έχει υπέρ του και την πιθανή ισοβαθμία με τους «λιμνάνθρωπους». Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι Λέικερς θα πρέπει να κάνουν τρεις παραπάνω νίκες από τους Σπερς στα εναπομείναντα ματς. Αν τα «σπιρούνια» κερδίσουν έστω δύο από τα δικά τους ματς ή η ομάδα του LA χάσει δύο από τα δικά του, οι Σπερς θα είναι στα play in και οι Λέικερς… σπίτι τους.

Θεωρητικά, οι Λέικερς μπορούν να προσπεράσουν τους Πέλικανς, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουν 4/4 και η Νέα Ορλεάνη να κάνει μόνο ήττες από Σακραμέντο (εκτός), Μπλέιζερς (εντός), Γκρίζλις (εκτός) και Γουόριορς (εντός), πράγμα που μοιάζει από πολύ δύσκολο ως αδύνατο. Κι αυτό γιατί οι Πέλικανς έχουν τους Λέικερς φέτος στο 3-0!

Το πρόγραμμα των Λέικερς
6/4: Σανς-Λέικερς
8/4: Γουόριορς-Λέικερς
9/4: Λέικερς-Θάντερ
11/4: Νάγκετς-Λέικερς

Το πρόγραμμα των Σπερς
6/4: Νάγκετς-Σπερς
8/4: Τίμπεργουλβς-Σπερς
10/4: Σπερς-Γουόριορς
11/4: Μάβερικς-Σπερς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube