Δηλώσεις στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης του Ατρόμητου έκανε ο Γιώργος Σπανός. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Περιστερίου παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τον πως προχωράει ο σύλλογος στα μεταγραφικά, ενώ μίλησε και για τους στόχους της νέας σεζόν.

«Ξεκινάμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά. Θεωρώ πως πηγαίνουμε σωστά στον μεταγραφικό μας προγραμματισμό, νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα παίρνει αποτελέσματα».

Για το αν στόχος είναι η επιστροφή στην Ευρώπη: «Είναι μια χρονιά αλλαγών για τον Ατρόμητο. Έχουν φύγει 10 ποδοσφαιριστές, θα έρθουν περίπου άλλοι τόσοι. Χρειάζεται υπομονή, αισιοδοξούμε, γνωρίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε πως η πέμπτη θέση θα είναι ανοιχτή για πολλές ομάδες και σίγουρα εφόσον η ομάδα δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εντός αγωνιστικού χώρου, θα διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε και στο Κύπελλο, που παραδοσιακά είναι ένας στόχος για τον Ατρόμητο».

Για το τι αλλάζει στον Ατρόμητο: «Ο στόχος της διοίκησης σε συνεργασία με τον προπονητή ήταν να κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Νομίζω τον κατεβάσαμε αρκετά, οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα, οπότε θεωρώ πως θα έχουμε μια ομάδα που θα είναι πιο φρέσκια και πιο γρήγορη. Ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο και θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει».

Για τον νέο προπονητή: «Είναι μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας, κάτι που έδειξε και στην πατρίδα του. Θεωρώ πως έχουμε μια καλή συνεργασία, εύχομαι να είναι τυχερός. Θα του δώσουμε τον χρόνο που πρέπει να βάλει την φιλοσοφία του μέσα στην ομάδα και όλοι μαζί αν δουλέψουμε συγχρονισμένα, θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την αποχώρηση Σα Πίντο: «Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όπως εμείς έχουμε την δυνατότητα σαν παράγοντες να απολύουμε προπονητές, από την στιγμή που το συμβόλαιό του είχε μια ρήτρα για να αποχωρήσει, ήρθε μια πρόταση από την Σταντάρ. Είμαστε ευτυχείς, που μια τόσο μεγάλη ομάδα διάλεξε τον προπονητή του Ατρόμητου. Αυτό σημαίνει πως κάνουμε καλή δουλειά, πως αναδεικνύονται επαγγελματίες, αναδεικνύονται προσωπικότητες και αυτό είναι ευχάριστο για την ομάδα. Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα, αν το έκανε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και δεν είχαμε χρόνο, θα σας έλεγα πως είναι κάτι το οποίο μπορεί να ήταν έντιμο βάση συμβολαίου, αλλά δεν θα ήταν ηθικό».

Για τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από το γήπεδο: «Είναι μια ιστορία που με έχει κουράσει και πικράνει. Δεν θέλω να μιλάω για τον κόσμο. Ο κόσμος, ας κοιτάξει να δει τι γίνεται με τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες και που βρίσκονται σε ποιες κατηγορίες και που βρίσκεται τόσα χρόνια ο Ατρόμητος. Σε υψηλό επίπεδο, υγιής, αυτάρκης... Όλα αυτά τα έχουμε δείξει, δεν θέλω να μιλάω άλλο για τον κόσμο, από εκεί και πέρα όποιοι θέλουν να έρθουν είναι ευπρόσδεκτοι, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο γι' αυτούς που στηρίζουν την ομάδα. Θέλουμε να σταθούν δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube