Τη Δευτέρα, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε ξένο έδαφος κι έδειξαν ξανά γιατί η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει προ πολλού αποσπάσει την αναγνώριση και τον θαυμασμό σε μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, που κοντραρίστηκαν με τις ομάδες τους στην πολωνική Λίγκα και χάρισαν μία εντυπωσιακή «παράσταση», τρόπον τινά, στο φιλοθέαμον κοινό. Ο πρώτος με τη φανέλα της Γκλίβιτσε, ο δεύτερος με την Μπιάλιστοκ και τελικά τον Σγουρόπουλο να επικρατεί κι ατομικά και με την ομάδα του.

Στην Πολωνία, εξάλλου, είναι από την Τρίτη ο κορυφαίος Έλληνας πρεσβευτής, ο Παναγιώτης Γκιώνης, προκειμένου να κάνει την Πέμπτη το φετινό του ξεκίνημα με την Μπογκόρια Γκρότζισκ.
Σε δύο άλλες δυνατές στο άθλημ, ευρωπαϊκές χώρες, στο μεταξύ, έχουν κάνει τις πρώτες εμφανίσεις τους στη νέα περίοδο τρία στελέχη των Εθνικών μας ομάδων. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος κι ο Τάσος Ρηνιώτης στη δεύτερη εθνική κατηγορία ανδρών της Σουηδίας με το ίδιο σωματείο, την Άνγκμπι SK, κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην αντίστοιχη Α2 γυναικών της Ιταλίας με την ASD Μολφέττα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Αγγελάκης κι ο Σγουρόπουλος πραγματοποίησαν τους βασικούς στόχους τους στο απλό ανδρών με την είσοδο στο κυρίως ταμπλό, ενώ ο πρώτος πλασαρίστηκε και στις θέσεις 9-16 του διπλού με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης στο Λιντς είχαν δράση στη Lotto Superliga της Πολωνίας με την SBR Μπιάλιστοκ να υποδέχεται την KTS Γκλίβιτσε για την τέταρτη αγωνιστική. Ο σημερινός πρώτος Βαλκανιονίκης του απλού ανδρών από τη μια πλευρά κι ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του ίδιου αγωνίσματος σε εφήβους και Νέους άνδρες από την άλλη συναντήθηκαν στο τρίτο στη σειρά ματς και με το σκορ να είναι 2-0 σετ για την Γκλίβτσε.

Πρόσφεραν αγώνα γεμάτο θέαμα κι αγωνία, ώσπου επικράτησε ο Σγουρόπουλος 3-2 και με το πέμπτο σετ να λήγει υπέρ αυτού, οπότε να φτάνει πρώτος στους έξι πόντους σύμφωνα με το σύστημα της πολωνικής ομοσπονδίας.

Η εξέλιξη, όπως αναγράφηκε στην ιστοσελίδα της PZTS, με πρώτο τον Αγγελάκη: 11-8, 9-11, 5-11, 11-2 και 1-6.

Στο ίδιο πρωτάθλημα, η Μπογκόρια έχει δώσει ήδη τρεις αγώνες χωρίς τον Γκιώνη και προηγείται με το απόλυτο των νικών και 9 βαθμούς. Στο νέο παιχνίδι της αντιμετωπίζει την Πολόνια Μπίτομ.

Στη Σουηδία, δύο διεθνείς μας αγωνίζονται φέτος στη δεύτερη εθνική κατηγορία ανδρών, τη λεγόμενη Superettan. Προς το παρόν, έχουν γίνει τέσσερις αγωνιστικές και διαδοχικά έκαναν εκεί την πρεμιέρα τους με την Άνγκμπι SK ο Τάσος Ρηνιώτης κι ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.
Στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο του πρωταθλήματος ήταν παρών μόνο ο Ρηνιώτης. Στο εντός έδρας 6-3 σετ επί της Λίκεμπι είχε δύο ατομικές νίκες κι επικράτησε και στο διπλό. Στην ήττα 6-0 από την Κόστα SK, ξανά ως γηπεδούχος, έχασε στο μοναδικό του ατομικό παιχνίδι.

Στο δεύτερο σαββατοκύριακο, στα μέσα Οκτωβρίου, αγωνίστηκε με την Άνγκμπι μόνο ο Γ. Κωνσταντινόπουλος. Στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Εσκιλστούνα με 6-4 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Σουηδία. Έδωσε δύο ατομικά ματς κι ένα διπλό και είχε μόνο νίκες. Στην ήττα της ομάδας του από τη Βάστερς με 6-4, επίσης, ως φιλοξενούμενη ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών είχε δύο ακόμα νίκες στο απλό και γνώρισε την ήττα στο διπλό.

Η Άνγκμπι βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς.

Νέα εμπειρία ζει και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην Ιταλία. Συνεργάζεται με την ASD Μολφέττα, η οποία ανήκει στη δεύτερη εθνική κατηγορία γυναικών. Μετέχει στο τέταρτο γκρουπ, έχει δώσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της φέτος κι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν παρούσα. Στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα της έχασε 4-2 σετ εκτός έδρας από τη Ρόμα Γκαπ Σκουλ. Η Παπαδημητρίου σημείωσε μία νίκη και μία ήττα.

Στη συνέχεια, η Μολφέττα έφερε ισοπαλία 3-3 σετ ως γηπεδούχος με τη Σάσσαρι. Η Παπαδημητρίου επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια της. Στην πέμπτη θέση με 1 βαθμό βρίσκεται προς το παρόν η ομάδα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στο world ranking μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ απλού

Ξανά Κατσαρής στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ

Ιμάν Κελίφ: «Σύντομα θα μπω στον κόσμο της επαγγελματικής πυγμαχίας, έχω πολλές προτάσεις» - Τα δεδομένα ενόψει 2028

Διαγνώστηκε με ανίατη μορφή καρκίνου ο έξι φορές ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι

Πετρούνιας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ο αθλητισμός αρέσει στα παιδιά, αλλά πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να τα προπονούν σωστά»

O Πορτογάλος Πέδρο Μούρα νέος πρόεδρος της ETTU

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ατομικών: Στις θέσεις 33-64 του απλού Αγγελάκης, Σγουρόπουλος, Τόλιου

Νεκροί δύο αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ατομικών: Προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό Σγουρόπουλος, Αγγελάκης, Τόλιου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών Α-Γ και Ν-Ν: Την Παρασκευή (18/10) η αυλαία στο Λουτράκι