Την στιγμή που η Ιταλία και η Ισπανία έπαιρναν εύκολες νίκες απέναντι σε Λιχτενστάιν (4-0 εκτός έδρας) και ΠΓΔΜ (4-0 εντός έδρας), αντίστοιχα, στο παιχνίδι της Αλβανίας με το Ισραήλ έπεφταν κορμιά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν θριαμβευτικά τους τρεις βαθμούς με 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά παθιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πάρουν τη νίκη, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά από την αρχή του αγώνα. Στο 17ο λεπτό ο Τζιμσίτι υπέπεσε με πέναλτι με τον διαιτητή να κρίνει ότι ο Ζάχαβι ήταν σε θέση για γκολ και να αποβάλει τον αμυντικό της Αλβανίας. Ο επιθετικός του Ισραήλ ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους Ισραηλινούς.

Το Ισραήλ κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το γεγονός ότι προηγήθηκε, την ίδια στιγμή ο εκνευρισμός των γηπεδούχων γινόταν έντονος. Στο 55ο λεπτό ο διαιτητής απέβαλε τον Μπερίσα μετά από έναν διαπληκτισμό που είχε με τον Ζάχαβι. Ο Χοξά, τον αντικατέστησε και έπιασε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ισραηλινός επιθετικός.

Ωστόσο το Ισραήλ μπόρεσε να σκοράρει. Στο 66ο λεπτό με μπόλικη δόση τύχης με τον Εϊνμπιντερ και με τον Άταρ στο 84ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Με τη νίκη αυτή οι Ισραηλινοί ξαναμπήκαν για τα καλά στο «κόλπο», αφού πλέον βρίσκονται στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου, με εννιά βαθμούς, έναν λιγότερο από την Ισπανία και την Ιταλία.


Albania 0 - 3 Israel All Goals & Extended... από artonhoxha27

Οι Ισπανοί χρειάστηκαν ένα αυτογκολ στο 34ο λεπτό για να... ξεμπουκώσουν, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο... πήραν τα πάνω τους κι έδωσαν πιο «γιορτινή» νότα στη νίκη τους. Στο 63' ο Βιτόλο διπλασίασε τα τέρματα των φούριας ρόχας, προτού στο τελευταίο δεκάλεπτο χριστούν εξίσου σκόρερ οι Μονρεάλ και Αντούριθ.



Στο άλλο ματς του ομίλου η Ιταλία καθάρισε γρήγορα-γρήγορα το ματς απέναντι στο Λιχτενστάιν. Στο 12ο λεπτό βρισκόταν ήδη 2-0 μπροστά με τον Μπελότι και τον Ιμόμπιλε να έχουν βρει δίχτυα, ενώ πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος είχε φτάσει στο... καρέ, με τον φορ της Τορίνο (Μπελότι) να επιβεβαιώνει πως διανύει οργιώδη κατάσταση, πετυχαίνοντας ακόμη ένα τέρμα και τον Καντρέβα να βάζει εξίσου το... λιθαράκι του.



Τα αποτελέσματα:

Αλβανία – Ισραήλ 0-3
(17’ κόκκ. Τζίμσίτι - 18’ πεν. Ζάχαβι, 66' Εϊνμπίντερ, 83'΄Αταρ)

Λιχτενστάιν – Ιταλία 0-4
(11’ 44’ Μπελότι, 12 Ιμόμπιλε, 32’ Καντρέβα)

Ισπανία – ΠΓΔΜ 4-0
(34’ αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 84' Μονρεάλ, 85' Αντούριθ)

Η βαθμολογία
Ισπανία 10 (15-1)
Ιταλία 10 (11-4)
Ισραήλ 9 (8-5)
Αλβανία 6 (4-6)
ΠΓΔΜ 0 (4-11)
Λιχτενστάιν 0 (1-16)

Η επόμενη αγωνιστική
Παρασκευή, 24/03
Ιταλία – Αλβανία
Λιχτενστάιν – ΠΓΔΜ
Ισπανία – Ισραήλ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube