Καμία δικαιολογία δεν θέλει να βρει στις πολλές απουσίες της Εθνικής ομάδας ο Κώστας Σλούκας για το Προολυμπιακό Τουρνουά και υπόσχεται πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν ό,τι καλύτερο, αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τον Καναδά. Αναλυτικά, ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν μένουμε σε αυτές. Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια, αρχίζοντας από το παιχνίδι με τον Καναδά. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω στις δυνάμεις μας και τον προπονητή μας».

-τις απουσίες της Εθνικής ομάδας: «Είναι πρόκληση για όλους να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να καλύψουμε τις απουσίες. Οι δικαιολογίες είναι γι’ αυτούς που δεν έχουν πίστη στις δυνάμεις τους. Φυσικά θέλουμε κι τύχη, αλλά πρέπει να ελέγξουμε τα παιχνίδια και να ακολουθήσουμε το πλάνο. Το τεχνικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία των αγώνων κι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες».

-το γεγονός ότι ο Καναδάς δεν έχει δώσει φιλικά: «Πέρα από τα τρία φιλικά δεν είχαμε πολύ καιρό για προετοιμασία και αγώνες. Ίσως είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για μας, αλλά και μειονέκτημα γιατί οι αντίπαλοι έχουν εικόνα από μας κι εμείς όχι από αυτούς. Θέλω να πω στους Έλληνες πως θα παλέψουμε για 40 λεπτά».

-το αν η νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ το 2006 αποτελεί έμπνευση: «Το θυμάμαι καλά. Ήταν κάτι ξεχωριστό, που πιθανώς να μην ξανασυμβεί. Είχα βγει έξω με τους φίλους μου να πανηγυρίσω. Είναι κάτι που σε εμπνέει, να κερδίζεις την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτό όμως είναι πολύ μακρινό από μας. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι εδώ και στο πώς θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube