Τις απόψεις τους για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο εξέφρασαν οι Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ), Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι), οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού, καθώς ο μεν είναι Ολυμπιονίκης στο άλμα εις στο άλμα εις μήκος και ο δεύτερος έχει γράψει ιστορία στο πόλο. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και ο Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ).
Κώστας Κουκοδήμος: «Έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Λέτε ότι δεν καταργείται το αυτοδιοίκητο, παραβιάζεται και μόνο από άσκηση πειθαρχικής εξουσίας εκ μέρους σας. Έχει γίνει θόρυβος από το αν συμπαρασύρει και άλλα αθλήματα, το καλοκαίρι η χώρα μας θα χάσει καμιά δεκαριά διοργανώσεις. Σκοτώνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο για να το απαλλάξουμε από παθογένειες. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι με υπερψήφιση του θα αντιμετωπίσετε την βία;
Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο. Δεν θα σας οδηγήσει πουθενά αυτό. Γιατί δεν κατατίθεται ένα συνολικό νομοσχέδιο που θα ενημερωθούμε όλοι και θα το περάσετε με τα 2/3 της βουλής σας ήρωας. Είμαι σίγουρος ότι θα υποχωρήσετε. Σας καλώ να το αποσύρετε και να το φέρετε το καλοκαίρι να το συζητήσουμε».
Γιώργος Μαυρωτάς: «Αμφιβάλλω για αποτελεσματικότητα νομοσχεδίου. Περιλαμβάνει αυτοκρατορικές αρμοδιότητες του υπουργού, και θα έχει τη δυνατότητα θα αποφασίζει πιο χαλαρές ποινές και να έχει πολιτικό όφελος. Αυτές τις αρμοδιότητες να τις αναλαμβάνει κάποια ανεξάρτητη αρχή. Όσων αφορά τους τακτικούς δικαστές πρέπει να σκεφτούμε και το ήδη υπερφορτωμένο σώμα. Πρέπει κάτι να γίνει με τα προκλητικά πρωτοσέλιδα οπαδικών εφημερίδων Αυτοδιοίκητο. Για να επέμβει αποτελεσματικά στη βία, πρέπει να επέμβει αυτοδιοίκητο.
Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι πως η πολιτεία θα αναγκάσει τις διοικήσεις μεγάλων σωματείων να συνεργαστούν. Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ οργανωμένων οπαδών και διοικήσεων "Η βία στον αθλητισμό έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Να αναγκάσουμε τις διοικήσεις των ΠΑΕ και των ΚΑΕ να συνεργαστούν για την πάταξη της οπαδικής βίας την οποία υποκινούν.
Είναι παράδοξο να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτόν που ρίχνει το κέρμα και να ανεχόμαστε αυτόν που με την συμπεριφορά του προκαλεί φαινόμενα βίας. Αυτό το νομοσχέδιο θα μας κάνει εύκολη την δουλειά, θα ασκούμε κάθε λίγο και λιγάκι κριτική για την μη εφαρμογή του καθώς θα είναι ανεφάρμοστο».
Ιωάννης Γκιόκας: «Μερικά μέτρα θα τα ψηφίσουμε. Δεν θα αναγορευτούμε σε τιμητές και κριτές των όποιων μέτρων πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπιστεί η βία. Δεν μας απασχολεί καθόλου η στάση της UEFA και της FIFA. Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των μέτρων. Ζητάμε κατάργηση συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε κάθε νόμιμο παιχνίδι στοιχήματος είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού, ιδιωτικά οπαπ και πάει λέγοντας. Αυτό θα ήταν ριζικό μέτρο.
Προτείνετε κατάργηση δανεισμού παικτών σε ομάδες ίδιας κατηγορίας. Θα δυσκόλευε δημιουργία αποστήματος. Ανώνυμες αθλητικές εταιρίες, ΠΑΕ, ΚΑΕ στο υπουργείο ανάπτυξης κι εκεί να γίνεται ο έλεγχος. Τα αγωνιστικά στο υπουργείο αθλητισμού. Ο επαγγελματικός αθλητισμός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ο ερασιτεχνικός και μαζικός μόνο στο Υφυπουργείου Αθλητισμού. Η βία αυξήθηκε όταν αυξήθηκαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη των ομάδων. Υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την υπερ-συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του υπουργού. Θα μπορέσει να εφαρμοστεί στα ελληνικά γήπεδα, έτσι όπως είναι, το ηλεκτρονικό εισιτήριο;
Έχουμε αντίρρηση για άρθρο 4 στις ποινές. Δεν συμφωνούμε να υπάρχουν τέτοιες ποινές που επί της ουσίας θα προσεγγίσουν το ιδιώνυμο σε φυσικούς αυτουργούς. Συμφωνούμε για πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα. Χρειάζονται ακόμη πιο ριζικά μέτρα σαν και αυτά που προτείνουμε. Δεν καταψηφίζουμε επί της αρχής. Επιφυλασσόμαστε για την στάση μας».