Να θυμίζει την Εθνική του Euro 2004... Αυτός είναι ο στόχος του Μίκαελ Σκίμπε για την Εθνική μας ομάδα όπως τουλάχιστον ανέφερε σε συνέντευξή του στη ιστοσελίδα της UEFA. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε ότι θέλει να επιστρέψουν στην ομάδα στα στοιχεία που είχε επι Ρεχάγκελ και την οδήγησαν σε μεγάλες επιτυχίες.
«Είμαι λάτρης της πειθαρχίας και της οργάνωσης, όπως επίσης και της τακτικής. Αυτά, άλλωστε, ήταν από τα πιο δυνατά στοιχεία της Εθνικής Ελλάδας τη δεκαετία του 2000 που σημειώθηκε και ο θρίαμβος του Euro. Εκεί θέλουμε να επιστρέψουμε, σε αυτά τα στοιχεία και αυτό το πρόσωπο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο με υπερηφάνεια και αφοσίωση», ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού ο οποίος πρόσθεσε:
«Επί Ρεχάγκελ η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έπαιρνε αποτελέσματα, οπότε υποθέτω ότι λόγω αυτού η Ομοσπονδία της χώρας επέλεξε ακόμα έναν Γερμανό προπονητή. Η ομάδα έχει τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία της. Έχει χτιστεί κάτι καλό στην άμυνα, όμως θέλει δουλειά ο τρόπος ανάπτυξης και το επιθετικό ποδόσφαιρο».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία.
«Από τη μια είναι άσχημο που η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι στο Euro της Γαλλίας, από την άλλη, δεν θα υπήρχε ανάγκη για αλλαγή προπονητή αν η ομάδα είχε προκριθεί. Τώρα, έχω την ευκαιρία να δουλέψω ήρεμα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Το Βέλγιο είναι το απόλυτο φαβορί για τον όμιλο. Έχει παρουσιάσει τρομερή πρόοδο και βελτίωση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό», τόνισε και κατέληξε μιλώντας για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη Ρωσία.
«Ρεαλιστικός στόχος, φυσικά, είναι η δεύτερη θέση του γκρουπ στα προκριματικά και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ή τουλάχιστον τις άλλες δύο ομάδες. Θέλουμε να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι στη συνέχεια και φυσικά να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Για να είμαστε, όμως, ειλικρινείς, αυτό που έγινε το 2004, ήταν κάτι μοναδικό, όπως αυτό της Δανίας το 1992».