O Ντιέγο Σιμεόνε καταδίκασε μεν τις ρίψεις αντικειμένων από οπαδούς της Ατλέτικο στο ντέρμπι με τη Ρεάλ (1-1), ωστόσο κατηγόρησε τον Τιμπό Κουρτουά πως με τη συμπεριφορά του ξεσήκωσε το κοινό της πρώην ομάδας του. Ο Βέλγος γκολκίπερ αντέδρασε όταν ακούστηκε σύνθημα «Κουρτουά, ψόφα!» από την κερκίδα των «ροχιμπλάνκος».

«Η γνώμη μου είναι ότι ο σύλλογος πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στους υπεύθυνους για τα επεισόδια. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς που μας υποστηρίζουν. Αυτές οι ενέργειες βλάπτουν τον σύλλογο. Προσοχή όμως, αυτό δεν δικαιολογεί τις καταστάσεις που δημιουργούμε εμείς. Μπορούμε να βοηθήσουμε στο να αποτραπούν αυτές οι καταστάσεις και οι ταραχοποιοί κι αυτοί που προκαλούν πρέπει να τιμωρηθούν. Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τον Κουρτουά να ξεσηκώνει το πλήθος και να γελάει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το πώς προκαλούμε τον κόσμο. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν δικαιολογεί αυτό που συνέβη μετά, αλλά οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου εμένα, έχουν ευθύνη για αυτό» είπε ο Αργεντινός τεχνικός και συνέχισε:

«Όσοι πετούν αναπτήρες θα πρέπει να τιμωρούνται , αλλά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με αυτούς που προκαλούν τους οπαδούς. Αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά ο Κουρτουά χτυπήθηκε επίσης με αναπτήρες όταν έπαιζε για την Ατλέτικο στο Μπερναμπέου. Ο σύλλογος δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό, αλλά δεν είμαστε θύματα. Αν προκαλέσουμε, μπορεί να υπάρξει αντίδραση. Ούτε αυτό μπορούμε να το επιτρέψουμε. Πρέπει να τιμωρούμε όποιον το προκαλεί - είτε αυτός είναι ο Σιμεόνε, ο Μέσι, ο Κουρτουά, ο Βινίσιους, ο Γκριεζμάν ή οποιοσδήποτε άλλος. Μπορείτε να δειτε ξεκάθαρα τον Κουρτουά να τους προκαλεί γελώντας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube