Κανένας προπονητής δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του φιλοσοφία, τον δικό του τρόπο σκέψης και δουλειάς. Ο Μάρκο Σίλβα πήγε στον Ολυμπιακό τυπικά ως διάδοχος του Περέιρα. Στην πραγματικότητα όμως πήγε για να αντικαταστήσει τον Μίτσελ. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Περέιρα, γιατί ο νυν τεχνικός της Φενέρ δεν έκανε ποτέ προετοιμασία με τον Ολυμπιακό.

Ζέεφελντ: Αλέξανδρος Βιρβίλης

Οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν σήμερα τέσσερις μέρες προετοιμασίας στο Ζέεφελντ και αν βάλουμε κάτω τις "μέρες και τα έργα" του Σίλβα με την αντίστοιχη περίοδο που δούλεψε ο Μίτσελ, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποιες τρανταχτές διαφορές.

Προσοχή: Μιλάμε για τον τρόπο δουλειάς! Και οι δύο πάνω-κάτω έχουν την ίδια φιλοσοφία. Όπως ο Μίτσελ, έτσι και ο Σίλβα, δουλεύει πολύ στο κομμάτι του ασφυκτικού πρέσινγκ ψηλά και του παιχνιδιού κατοχής. Και οι δύο προπονητές δεν θέλουν να περιμένουν τον αντίπαλο, αλλά να έχουν οι ομάδες τους το "πάνω χέρι".

Υπάρχουν όμως κάποιες μικρολεπτομέρειες ως προς τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Του Μίτσελ του άρεσε το παράλληλο ποδόσφαιρο. Ο Σίλβα δεν δείχνει προς το παρόν να είναι "θιασώτης" αυτού του στυλ. Όχι ότι δεν το δουλεύει και αυτό στο Ζέεφελντ, αλλά δεν επιμένει όπως επέμενε πέρσι ο Ισπανός συνάδελφός του.

Ο Μίτσελ είχε φτάσει σε σημείο να παίζει με δεξιά και αριστερά μπακ που κάλυπταν όλη την πλευρά. Τους είχε βγει η γλώσσα των Ελαμπντελαουί και Μαζουακού. Ο Σίλβα σε αυτή τη φάση παίζει με κανονικά εξτρέμ και δύο στο εκάστοτε "φτερό".

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει τόσο καιρό το 4-2-3-1 με δύο αμυντικά χαφ κατά κύριο λόγο στην ευθεία. Ο Μίτσελ είχε τον Μιλιβόγεβιτς ή τον Ντινγκά μπροστά από τα στόπερ και τον Μανιάτη σε έναν ρόλο καθαρού "οκταριού".

Και κάτι τελευταίο: Ο τρόπος προετοιμασίας είναι τελείως διαφορετικός. Με τον Μίτσελ υπήρχε τρελό τρέξιμο. Είχαν καταπιεί πολλά χιλιόμετρα οι παίκτες τα πρωινά και το βράδυ ξέσκαγαν με λίγη μπαλίτσα. Ο δε Σίλβα αποφάσισε με το "καλημέρα" να βάλει μπάλα και να αποφύγει τους... μαραθώνιους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Και οι δύο είναι λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου και κυρίως του ποδοσφαίρου κατοχής. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά ο παρανομαστής είναι κοινός...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube