Περίπου 40 ημέρες πριν την έναρξη των Προολυμπιακών τουρνουά και η λίστα με την προεπιλογή της Σερβίας έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει.

Σύμφωνα με το «Mozzartsport», ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ έχει καταλήξει λίγο-πολύ στα ονόματα και μάλιστα θα υπάρξουν ηχηρές… επιστροφές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο «εκλέκτορας» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θέλει τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά και τον Νίκολα Κάλινιτς. Ωστόσο, αναφορικά με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγείας του, καθώς λόγω των επιπλοκών που του προκάλεσε ο κορωνοϊός έχασε το υπόλοιπο της φετινής σεζόν με τους «πράσινους». Από την άλλη, κανονικά φαίνεται πως υπολογίζεται και ο φόργουορντ της Βαλένθια, ο οποίος τα είχε «σπάσει» με την εθνική το 2019 και απ’ όταν τον είχε «κόψει» ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από ‘κει και πέρα, ο Κοκόσκοφ θέλει στην εθνική τους Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αλλά και Φιλίπ Πετρούσεφ. Όμως και οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν δυσκολίες. Κι αυτό γιατί, για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού αναμένεται το «πράσινο φως» από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το ταλαντούχο ψηλό της Μέγκα Μπάσκετ, καθώς δήλωσε συμμετοχή για το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ και έτσι δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του.

Τέλος, αναφορικά με το Προολυμπιακό τουρνουά είναι δύσκολη η περίπτωση των Νίκολα Γιόκιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, αλλά και Νεμάνια Μπιέλιτσα, καθώς θα αργήσουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με Νάγκετς, Χοκς, Μάβερικς και Χιτ αντίστοιχα. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως οι συγκεκριμένοι θα είναι διαθέσιμοι εφόσον η εθνική ομάδα της Σερβίας προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube