Με τη βοήθεια από τις «ευρωλιγκάτες» προσθήκες να είναι καθοριστική και με κορυφαίο τον Αλέξα Αβράμοβιτς που σκόραρε 20 πόντους, η Σερβία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» και έκλεισε το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2023.

Οι παίκτες του Σλέτισλαβ Πέσιτς διατηρούσαν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης, με τους Βρετανούς ωστόσο να αντιστέκονται σθεναρά και 3 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να στέλνουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (50-49).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Σέρβοι θα πατήσουν το γκάζι, δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω και αφού καθιερώσουν διψήφιες διαφορές θα σφραγίσουν τη νίκη και μία θέση στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτέμβριου του 2023.

Πλέον δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Βέλγιο - Τουρκία καθώς ακόμα και εάν οι γηπεδούχοι επικρατήσουν, η Σερβία είναι εκείνη που μαζί με τις Λετονία και Ελλάδα θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου και κατ΄επέκταση τα τρία εισιτήρια για τα τελικά της διοργάνωσης.

Το μάτς:

Μπορεί οι Βρετανοί να σκόραραν πρώτοι με τρίποντο το Γουίτλ όμως αυτό έμελλε να είναι το πρώτο και τελευταίο προβάδισμα τους στην αναμέτρηση, με τους Γκούντουριτς και Πετρούσεφ να ηγούνται οι Σέρβοι σύντομα θα αρχίσουν να οικοδομούν διαφορές και στο 8΄ θα προηγηθούν πρώτη φορά με διψήφια νούμερα με τρίποντο του Ντούσαν Ρίστιτς (26-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του κόουτς, Μάρκ Στούτελ θα μπει πιο ζωηρά και με οδηγό της τον Κουίν Έλις θα μαζέψει τη διαφορά και θα ισοφαρίσει 39-39. Οι Σέρβοι με καλάθια των Γιόβιτς, Αβράμοβιτς και Μίτροβιτς θα πάνε στα αποδυτήρια στο +5.

Παρά το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει και πάλι στον πόντο στο 23΄,οι παίκτες του Πέσιτς θα σοβαρευτούν και με ένα επιμέρους σκορ 28-19 στην τρίτη περίοδο θα τελειώσουν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη, με το τελευταίο δεκάλεπτο να εξελίσσεται επί της ουσίας σε τυπική διαδικασία και τους Σέρβους να πανηγυρίζουν ενώπιον του κοινού τους και με κατοστάρα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Ανά περίοδο: 28-20, 18-21,28-19,27-23
Τελικό σκορ: 101-83

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης!

Σερβία (Σλέτισλαβ Πέσιτς): Αβράμοβιτς, Γιόβιτς, Πετρούσεφ, Μίτροβιτς, Τριφούνοβιτς, Ντόμπριτς, Γκούντουριτς, Γιάγκοντιτς-Κούρινττζα, Γιάραμαζ , Ραντάνοφ, Ρίστιτς, Σίμανιτς

Μεγάλη Βρετανία (Μαρκ Στουτελ): Έλις , Χόρτσλερ, Μακένζι, Μένζις, Γουίτλ, Ανταμού, Τζόνσον, Λόουσον, Μόκφορντ, Γουότσον-Γκέιλ, Γουίλιαμς

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της σημερινής τελευταίας ημέρας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρωπαϊκή ζώνη:
Φινλανδία-Γερμανία 81-87
Σλοβενία-Ισραήλ 79-87
Λετονία-Ελλάδα 67-57
Σουηδία-Εσθονία 71-72
Βέλγιο-Τουρκία 54-82

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέσσης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube