Ο στόχος για τον Ατρόμητο ήταν ευθύς εξ αρχής ένας και μοναδικός: Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελούσε διακαή πόθο της διοίκησης του Ατρόμητου, ωστόσο ο γάμος δεν επετεύχθη ποτέ, καθώς αυτή τη στιγμή ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου θεωρούσε μεγάλο το ρίσκο να αναλάβει μια ομάδα που δεν είναι δική του από τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν και οι στόχοι της είναι υψηλοί και όχι απλά μια άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Παρ’ όλα αυτά στον Ατρόμητο δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, αφού για αυτό το λόγο ήθελαν η τύχη των διαπραγματεύσεων με την πλευρά Ουζουνίδη να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η αναζήτηση του διαδόχου του Τραϊανού Δέλλα έχει αρχίσει ουσιαστικά από σήμερα. Στο Περιστέρι φτάνουν συνεχώς προτάσεις υποψήφιων προπονητών και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του «φιλτραρίσματος» και της τελικής λίστας των υποψηφίων.

Με τα τωρινά δεδομένα, η επιθυμία των ιθυνόντων των «κυανολεύκων» είναι ξένος προπονητής που ιδεατά θα έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί κανόνα. Άλλωστε, ποτέ από το 2005 μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτηθεί ξένος προπονητής που δεν είχε εμπειρία από Super League.

Περιπτώσεις Έλληνων προπονητών υπάρχουν φυσικά στα υπ’ όψιν, αλλά προτεραιότητα αποτελεί το «κάτι διαφορετικό» από το εξωτερικό. Βάσει αυτού, ο Ατρόμητος είναι το πιο πιθανό να έχει τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο της ομάδας για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube