«Συναγερμός» εν όψει της συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε χθες για την αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας. «Μην βρεθείτε εκτός του χώρου του Ολυμπιακού Χωριού φορώντας διακριτικά της βρετανικής αποστολής ή οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας που να μην χρειάζεστε άμεσα. Κάτι τέτοιο σας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους ως στόχους για επιθέσεις ή απόπειρες ληστείας», ήταν οι συστάσεις των υπευθύνων της Ομοσπονδίας, λόγω του κινδύνου για τυχόν επιθέσεις προς το πρόσωπο των (ιδιαίτερα ευκατάστατων γενικά) Βρετανών αθλητών.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές της ποδηλασίας, Λάουρα Τροτ και Μπράντλεϊ Γουίγκινς, δήλωσαν πως οι εντολές από την Ομοσπονδία αφορούν το να μετακινούνται οι αθλητές μόνο με ταξί που θα έχουν εξασφαλίσει από πριν ότι θα τους επιστρέψει στη βάση τους, ενώ η μετακίνηση τους με τα πόδια εκτός του Ολυμπιακού Χωρίου είναι άκρως επικίνδυνη υπόθεση που θα πρέπει αυτόματα να αποφεύγεται.

Οι κάθε είδους αθλητές επίσης χρειάζεται να ενημερώνουν τους προπονητές ή κάποιο μέλος του προπονητικού τους τιμ για το που πηγαίνουν, καθώς το Ρίο είναι πόλη που φημίζεται για τη υψηλή του εγκληματικότητα.

Οι ίδιες συστάσεις έχουν να κάνουν και με την κατανάλωση αλκοόλ σε οποιοδήποτε μαγαζί της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο η βρετανική αποστολή θέλει να προστατεύσει τους αθλητές της από κάθε περαιτέρω κίνδυνο, επηρεασμένη σαφώς και από το γεγονός πως λίγες μέρες πριν ο στρατιωτικός Έλιο Βιέιρα, είχε πέσει νεκρός από πυροβολισμό στο Ρίο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube