Τα λεπτά στην πρεμιέρα περνούσαν, η Ρεάλ έμενε στο 1-1 με την Μπέτις μέσα στο «Μπερναμπέου» και η «γκέλα» με το… καλημέρα έδειχνε σχεδόν βέβαιη.

Κάποιος, όμως, είχε άλλη άποψη και στο 87’ χάρισε στους «μερένχες» το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Ποιος ήταν αυτός;

Ούτε ο Κριστιάνο, ούτε ο Εζίλ, ούτε ο Μπενζεμά.

Ήταν ο 21χρονος Ίσκο, η απόκτηση του οποίου το καλοκαίρι δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους οπαδούς των Μαδριλένων. Ο νεαρός Ανδαλουσιανός έκανε την ιδανικότερη πρεμιέρα και έδειξε ότι μπορεί να… σηκώσει το βάρος της φανέλας της Ρεάλ.

Πώς έφτασε, όμως, στο σήμερα ο άνθρωπος που είχε δηλώσει ότι δεν θα φορούσε ποτέ (μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις) τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης;

Το sport-fm.gr ξετυλίγει το... κουβάρι της καριέρας του νέου αποκτήματος της Ρεάλ.

Ο Φρανσίσκο Ρομάν Αλαρκόν Σουάρεζε, κατά κόσμο, Ίσκο, γεννήθηκε το 1992 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες και στην ομάδα νέων της Βαλένθια. Στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε μόνο την σεζόν 2010-11 χωρίς ωστόσο, να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Το καλοκαίρι του 2011, όμως, η Μάλαγα πλήρωσε την ρήτρα των έξι εκατομμυρίων ευρώ και του έκανε συμβόλαιο 5ετους διάρκειας. Στον σύλλογο της Ανδαλουσίας ο Ίσκο έκανε την διαφορά προσελκύοντας από την πρώτη του κιόλας χρονιά τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων τόσο στην Ισπανία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η δεύτερη χρονιά του στην Μάλαγα, όμως και η εξαιρετικές του εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League, του έδωσαν το… εισιτήριο για την Ρεάλ.

Οι εμφανίσεις του με την Μάλαγα:



Οι «μερένχες» έβγαλαν από τα ταμεία τους 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν, ωστόσο, το… παρελθόν του τον ακολούθησε στις πρώτες μέρες στην Μαδρίτη και είχε ως αποτέλεσμα οι οπαδοί να τον αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό.

Ποιο παρελθόν του θα αναρωτηθεί κάποιος. Και με το δίκιο του. Το καλοκαίρι του 2009 ο Ίσκο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Από μικρός δεν ήμουν Ρεάλ και τώρα είμαι και αντιμαδριδίστα. Έχω την εντύπωση ότι είναι μία ομάδα υπεροπτική και χωρίς ταπεινότητα δεν πας πουθενά». Επίσης τον σκύλο του τον έχει ονομάσει Μέσι, καθώς θαυμάζει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν ήταν και πολύ συμπαθής στην αρχή. Μάλιστα φρόντισε και ο ίδιος να ενισχύσει αυτόν τον προβληματισμό των οπαδών της Ρεάλ, όταν κατά την παρουσίασή του αρνήθηκε όχι μία, αλλά τέσσερις φορές να φιλήσει το σήμα του συλλόγου, βάζοντας τελικά τον αδερφό του να το κάνει.

Η παρουσίασή του από την Ρεάλ:



Ο Ίσκο, όμως, παρά τις όποιες αντιδράσεις και την όποια καχυποψία, κατάφερε να γίνει από τα αγαπημένα… παιδιά του Αντσελότι και έδειξε με το… καλημέρα ότι η Ρεάλ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την απόκτησή του. Όταν άλλωστε.. λυτρώνεις την ομάδα σου στο πρώτο σου παιχνίδι στο πρωτάθλημα, τότε δείχνεις ότι και μπορείς και θα γίνεις απαραίτητος.

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στο πρωτάθλημα:



Άλκης Κακολύρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube