Ένας από τους πιο σπουδαίους και επιδραστικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναμφισβήτητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μέχρι και πριν από 11 χρόνια διέπρεπε στα Αγγλικά γήπεδα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναγκάζοντας τον Φλορεντίνο Πέρεθ να βγάλει από τα ταμεία της «βασίλισσας» ένα τεράστιο – για της εποχής τα δεδομένα – ποσό, ώστε να το φέρει στην Μαδρίτη.

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου το 2009, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι του ποσού των 94 εκατ. ευρώ, κάνοντας τον ταυτόχρονα την πιο ακριβή μεταγραφή παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ξεπερνώντας κατά πολύ την μέχρι τότε ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή που ήταν τα 77,5 εκατ. ευρώ που είχε δαπανήσει η Ρεάλ για να αγοράσει τον Ζινεντίν Ζιντάν το 2001 από την Γιουβέντους.

Την ημέρα της παρουσίασης του συγκεντρώθηκαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» περισσότεροι από 80.000 φίλαθλοι για να υποδεχθούν το νέο αστέρι της ομάδας τους που έμελλε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ρεάλ και να αποδειχτεί ίσως η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του συλλόγου.



Για το τι πέτυχε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τη φανέλα των «μερένγκες» στα 9 χρόνια «θητείας» του στην Μαδρίτη, τα νούμερα «μιλάνε» από μονά τους: 451 γκολ σε 438 εμφανίσεις, τέσσερις κατακτήσεις του Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Επίσης ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις και σπάζοντας αρκετά ρεκόρ, μεταξύ άλλων κέρδισε: τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα, τρείς φορές το «Χρυσό Παπούτσι», δύο φορές το βραβείο «The Best awards», τρείς φορές το βραβείο της UEFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς και κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μια χρονιά στο Champions League (17), ενώ έχει ανακηρυχτεί έξι φορές πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Παράλληλα αναδείχτηκε για την Ρεάλ: κορυφαίος σκόρερ της όλων των εποχών, κορυφαίος σκόρερ της όλων των εποχών στη LaLiga με 312 τέρματα, ο παίκτης της με τα περισσότερα χατ τρικ (34) στη LaLiga και ο ποδοσφαιριστής της με τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε μία μόνο σεζόν (61).

Όλα αυτά αποδεικνύουν την τεράστια συμβολή του στην Ρεάλ Μαδρίτης στα εννέα χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της, δικαιώνοντας απόλυτα τον Φλορεντίνο Πέρεθ που τον είχε χαρακτηρίσει ως «κληρονόμο του Αλφρέδο Ντι Στέφανο».



Επιμέλεια: Χρήστος Πρεβεζιάνος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!