Δύσκολη χαρακτήρισε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ιρλανδία το βράδυ της Παρασκευής (16/6, 21:45) στην OPAP Arena ο Βασίλης Σαμπράκος μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Βάιο Τσούτσικα.

Ο γνωστός αθλητικογράφος στάθηκε στον τρόπο ποδοσφαίρου της αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τονίζοντας πως δεν είναι ο κλασικός ιρλανδικός. Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε ότι το ρεαλιστικό όραμα για την ομάδα του Γκουστέβο Πογέτ είναι να μην τσαλακώσει την ψυχολογία της ενόψει της δεύτερης ευκαιρίας με τα μπαράζ του Nations League τον επόμενο Μάρτιο.

«Αυτή ήταν η παραδοχή και του Πογέτ. Εάν δεν νικήσει η Ελλάδα την Ιρλανδία, δεν μπορεί να σκέφτεται ότι θα πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εάν το μέτρο είναι το τι έκανε η Ιρλανδία με τη Γαλλία, η αποστολή της Ελλάδας είναι δύσκολη.

Η Ιρλανδία συνδυάζει εμπειρία με ταλέντο. Δεν παίζει το κλασικό ιρλανδικό ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να χτίσει από πίσω. Την αδικεί το 1-0 από τη Γαλλία. Έχει κάνει μια στροφή και προσπαθεί να παίξει πιο δημιουργικά. Ένα ματς του ''πρέπει''. Η αποστολή είναι δύσκολη. Εάν έρθει ισοπαλία και για τις δύο ομάδες η κατάσταση γίνεται δύσκολη.

Το ρεαλιστικό όραμα για την Ελλάδα είναι να μην τσαλακώσει την ψυχολογία της ενόψει των δύο μπαράζ τον Μάρτιο. Ο προπονητής επηρεάζει τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Eκείνος νιώθει μια παραπάνω πίεση σε σχέση με τους παίκτες και αυτό είναι καλό, επειδή κάποιος πρέπει να βγάλει την πίεση από τους ποδοσφαιριστές
», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube