Με τους Κινγκς να έχουν τα δικαιώματα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, υπάρχει πάντοτε η πιθανότατα ο Βούλγαρος φόργουορντ να μεταβεί προς... ΝΒΑ μεριά. Το γεγονός πως ο Τζέι Τριάνο, assistant coach της ομάδας του Σακραμέντο, επισκέφτηκε το Ηράκλειο για να τον παρακολυθήσει, αποδεικνύει πως σίγουρα ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν... περνάει απαρατήρητος.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις, που ήδη αγωνίζεται στο Σακραμέντο, ρωτήθηκε στο πλαίσιο του All Star Game αν θα ήθελε να παίξει μαζί με τον Βεζένκοφ, τονίζοντας πως θα ήταν πολύ χαρούμενος με αυτό το ενδεχόμενο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ναι, τον παρακολουθώ. Είναι σπουδαίος παίκτης, πολύ ταλαντούχους! Παίζει εκπληκτικά στην Ευρώπη. Κάνει με τον Ολυμπιακό σπουδαία πορεία στην Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω τι σκέφτεται, αλλά προφανώς θα το λατρεύαμε να τον έχουμε εδώ πέρα».

Για το γεγονός πως είναι και οι δύο αριστερόχειρες: «Ναι έτσι, μπορεί να σουτάρει καλά την μπάλα. Για μας όσο περισσότεροι σουτέρ υπάρχουν, τόσο το καλύτερο».

Μάλιστα, ο Σαμπόνις δεν ήταν ο μόνος που αποθέωσε τον Βεζένκοφ. Με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του Ολυμπιακού μίλησε και ο γκαρντ των Κινγκς, ΝτιΆρον Φοξ, που σχολίασε: «Τον έχω παρακολουθήσει. Αν θέλουμε να κερδίσουμε τίτλο κάποια στιγμή, πρέπει να έχεις τέτοιους παίκτες ή να τους βρεις. Είναι τρελό να βλέπουμε κάποιον σαν αυτό να παίζει και να κάνει όλα αυτά που κάνει στη Euroleague. Είναι πολύ αποδοτικός. Θα θέλαμε να έρθει εδώ και να προστεθεί στην ομάδα μας. Θα μας ταίριαζε. Σουτάρει πολύ καλά. Και αν είσαι καλός σουτέρ στο ΝΒΑ, πάντα θα υπάρχει μια θέση για σένα»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube