Συνεχίζει δυναμικά στην Ευρώπη το Μαρούσι! Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πέρασε άνετα με σκορ 82-70 από το Baku Sports Palace της Σαμπάχ και έκανε το 2Χ2 στο FIBA Europe Cup, αποδεικνύοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16».

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα για την ομάδα των βορείων προαστίων, οι γηπεδούχοι, που έχουν προπονητή τον Ρίμας Κουρτινάιτις, βρέθηκαν στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου στο +10 (35-25). Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων», που έκλεισαν το πρώτο μέρος με ένα επιμέρους σκορ 16-5, με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα 40-41 πριν το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η ιστορία ήταν τελείως διαφορετική, αφού το Μαρούσι άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και διατήρησε με άνεση το προβάδισμά του μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, χτίζοντας μάλιστα και μία ψηλή διαφορά, μετά από το +19 με τη Νόρκεπινγκ στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κάμερον Ρέινολντς και Χάρης Γιαννόπουλος, που «φόρτωσαν» το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Έλβαρ Φρίντρικσον με 16 πόντους και 9 ασίστ, ενώ εμφάνιση... Ντένις Ρόντμαν έκανε ο Ισμαέλ Σανόγκο, με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα!

Για το Μαρούσι, ακολουθεί εντός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι για το πρωτάθλημα (19/10), ενώ στην επόμενη αγωνιστική του Europe Cup θα αντιμετωπίσει τη Σαρλερουά στο Βέλγιο (23/10).

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 40-41, 53-62, 70-82

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube