Αγκαλιά με την πρόκριση στα τελικά του Euro η Πορτογαλία, παραμένει ζωντανή η Σερβία.

Οι Ίβηρες «πάτησαν» (6-0) τη Λιθουανία και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει χατ-τρικ βρέθηκαν μια ανάσα από τον μεγάλο στόχο. Με εκτός έδρας νίκη επί του Λουξεμβούργου στην τελευταία αγωνιστική σφραγίζουν εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα η Σερβία λύγισε με δυσκολία το Λουξεμβούργο, επικρατώντας 3-2 εντός έδρας, με αποτέλεσμα να παραμείνει ζωντανή για πρόκριση. Γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες για να πετύχει τον στόχο της. Αφού στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την πρώτη του ομίλου, Ουκρανία, που, ωστόσο, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ οι Ίβηρες έχουν σαφώς πολύ πιο εύκολη αποστολή.

Η Πορτογαλία έκανε τη μισή δουλειά από το πρώτο μέρος, με μπροστάρη τον μεγάλο της σταρ, που άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 7’ και στο 22’ -έπειτα από πάσα του Πασιέντσια (πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού)- κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Πίτσι σκόραρε στο 52’ με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, ενώ ο Πασιέντσια πήρε το ριμπάουντ μετά την ασταθή επέμβαση του Σέτκους. Ο Μπερνάντο Σίλβα με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Λιθουανό τερματοφύλακα έπειτα από γύρισμα του Περέιρα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρονάλντο με πλασέ, μετά από πάσα του άσου της Σίτι.



Πολύ πιο δύσκολα απ’ όσα αναμενόταν επικράτησε του Λουξεμβούργου η Σερβία, κάνοντας τα εύκολα… δύσκολα προς το τέλος. Ο Μίτροβιτς σκόραρε δις στο πρώτο μέρος, με κεφαλιά στο 11’ και άπιαστο σουτ στο 43’. Ο Ροντρίγκες μείωσε στο 54’, ο Ράντονιτς έδιωξε το άγχος στο 70’ με γλυκό πλασέ για τους γηπεδούχους, αλλά ο Τουρπέλ το επανέφερε πέντε λεπτά μετά με κεφαλιά.



Πορτογαλία-Λιθουανία 6-0
(7' πεν. 22' 65' Ρονάλντο, 52' Πίζι, 56' Πασιένσια, 63' Μπερνάντο Σίλβα)

Σερβία-Λουξεμβούργο 3-2
(11' 43' Μίτροβιτς, 70' Ράντονιτς / 54' Ροντρίγκες, 75' Τούρπελ)

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)
Ουκρανία 19 (15-2)
Πορτογαλία 14 (20-6)
Σερβία 13 (15-15)
Λουξεμβούργο 4 (7-14)
Λιθουανία 1 (5-25) - 8 αγώνες

Επόμενη αγωνιστική
Κυριακή (17/11)
Σερβία-Ουκρανία (16:00)
Λουξεμβούργο-Πορτογαλία (16:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube