Ο Εθνικός έπειτα από 12 χρόνια κατέκτησε το Len Trophy για δεύτερη φορά την κούπα και το «Παπαστράτειο» γέμισε από τις φωνές και τα χαμόγελα όχι μόνο των μελών που συνέβαλαν στην προσπάθεια, αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός συνολικά ανέπνευσε αισιόδοξα.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση οδήγησε τις αθλήτριες του Εθνικού έως το τέλος της διαδρομής, και αν μη τι άλλο γνωρίζει όσο λίγες τις αντιξοότητες μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι.

Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, υπογράμμισε τους στόχους του Εθνικού. Πραγματοποίησε μία άτυπη σύγκριση μεταξύ του γυναικείου και του αντρικού πόλο και σχολίασε την ανάγκη της ομάδα της να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τρόπαιο που κέρδισε ο Εθνικός και την ευθύνη που έχει στους ώμους της:

«Μετά από 12 χρόνια ο Εθνικός κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είπα στα κορίτσια πριν τον αγώνα πως θα γράψουμε ιστορία. Είχα μεγάλη ευθύνη που στη μέση της χρόνια ανέλαβα μια ομάδα και να ξεκινήσω από την αρχή, στόχος μου ήταν να γίνει ομάδα.».

Για τους στόχους του Εθνικού:

«Στόχος του Εθνικού είναι να έχουμε παρόμοιες επιτυχίες. Έχουμε το πρωτάθλημα, είμαστε βαθμολογικά πίσω, λόγω κακής αρχής, γιατί όχι να μην χτυπήσουμε ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Σίγουρα έχουμε παίκτριες, έχουμε χρυσές Ολυμπιονίκες και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχή αποτελέσματα».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το πόλο γενικότερα:

«Υπάρχουν αρκετά σωματεία που πληρώνουν 150 ευρώ για να κάνουν μια μιάμιση ώρα προπόνηση στα κολυμβητήριο. Εδώ δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες. Δεν υπάρχει καμία προβολή του αθλήματος μας, εμείς μόλις μάθαμε πως θα δείξει ελληνική τηλεόραση τον ευρωπαϊκό τελικό, χαρήκαμε».

Για τις δυσκολίες μεταξύ αντρικού και γυναικείου πόλο:

«Είναι αρκετά σκληρό για τις γυναίκες το πόλο, τα κρατήματα είναι πιο σκληρά, επειδή κρατάνε από το μαγιό. Αν και οι διαιτητές προσπαθούν να ισορροπήσουν την κατάσταση».

Για την δυναμική του ελληνικού πόλο σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα:

«Τα τελευταία χρόνια είμαστε μέσα στις 5-6 μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης, σε Παγκόσμιο επίπεδο φυσικά υπάρχει και η υπερ-δύναμη Αμερική».

Για το αν μία αθλήτρια μπορεί να ζήσει μέσω του πόλο και τι επικρατεί σε γενικό πλαίσιο:

«Μπορεί να ζήσει για τα άκρως αναγκαία, για να ζήσει μια οικογένεια δύσκολα. Στο εξωτερικό ανάλογα το άνομα και το συμβόλαιο που έχεις. Οι μεγάλες αθλήτριες που έρχονται στη χώρα βάζουν κάποια χρήματα στην άκρη, δεν ζουν με αυτά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube