Μπορεί στην Ελλάδα να έχει χαρακτηριστεί από πολλούς αντιπαθητικός, όμως δεν χωράει αμφιβολία πως ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ένας από τους «θρύλους» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ως τέτοιο τον αποχαιρέτησε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία οργάνωσε μία ειδική τελετή για το «αντίο» σε έναν από τους καλύτερους που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της.

Στο event αυτό, που ήταν... κεκλεισμένων των θυρών για τον κόσμο, παρευρέθηκαν πάρα πολλές προσωπικότητες, από ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» (Μόντριτς, Βάσκεθ) και πρώην συμπαίκτες του Ρούντι (Γιουλ, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Ρούμπιο, Μαρκ Γκασόλ, Φελίπε Ρέγιες) μέχρι τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μάλιστα, ο Ρούντι έκανε και δηλώσεις στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού του, στις οποίες χαρακτήρισε τη Ρεάλ «οικογένειά του», ευχαρίστησε τους οπαδούς για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, και επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πέρεθ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι δύσκολο να το εκφράσω με λόγια το τί ακριβώς νιώθω μετά από 13 χρόνια που φορώ αυτήν την φανέλα. Ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσω ως παίκτης τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά σήμερα δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πως σήμερα κλείνω μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής μου. Οι καταστάσεις με έφεραν πίσω στην Ευρώπη το 2011 έπειτα και από τον χρόνο μου στο NBA.

Αρχικά έμοιαζε με προσωρινή απόφαση, ωστόσο έφτασε στο σημείο να γίνει η καλύτερη απόφαση της ζωής μου. Η Ρεάλ μου άνοιξε τις πόρτες της και με έβαλε στο σπίτι της από την πρώτη ημέρα. Δεν βρήκα απλά μια ομάδα, αλλά μια οικογένεια. Έκανα φίλους που πλέον έχουν γίνει αδέρφια. Στάθηκα αρκετά τυχερός να παίζω με τους καλύτερους, να μάθω από μερικούς εξαιρετικούς προπονητές και να κερδίσω τρόπαια τα οποία πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω».


Για τους φιλάθλους της Ρεάλ: «Θέλω εννοείται να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους. Αποτελούσαν πάντοτε την κινητήρια δύναμή μας και μας έδιναν ώθηση να προχωράμε παρακάτω. Πέρα από τα τρόπαια, από εσάς κρατάω κάτι πολύ πιο πολύτιμο και αυτό είναι η αγάπη που όλοι σας μου δείξατε. Δεν μπορώ να περιγράψω το τί ένιωσα κάτι την διάρκεια του standing ovation στο γήπεδό μας, ή το πόσο συγκινημένος ήμουνα όταν είδα το πανό στην κερκίδα. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να είμαι ευγνώμων».

Για τον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας, που με υποστήριζε ανιδιοτελώς για πάνω από μια δεκαετία και πίστευε πάντοτε σε εμένα. Μου έδωσε όλα τα φόντα για να πετύχω όσα ήταν απαιτούμενα όλες αυτές τις χρονιές και να μεταλαμπαδεύσω στους καινούργιους παίκτες την σημασία του να φοράς αυτήν την φανέλα, όπως έκαναν και οι Φελίπε και Σέρχι (σ.σ. Ρέγιες και Ροντρίγκεθ) όταν πρωτοήρθα εδώ.

Σε ευχαριστώ για τα όσα είπες για την οικογένειά μου και για αυτές τις στιγμές, που ήσουν πάντα εκεί να με ενθαρρύνεις όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σε ευχαριστώ πρόεδρε, που με συνέδεσες με αυτό το έμβλημα και που με άφησες να γράψω ιστορία με αυτή την ομάδα».








ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube