Μπορεί να συμμετέχει σχεδόν ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο η Ρόμα δεν έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες.

Ενδεικτικά, η φετινή της συμμετοχή στον τελικό του Europa Conference League θα είναι η πρώτη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 31 χρόνια, με τους «τζιαλορόσι» να διεκδικούν τότε το Κύπελλο UEFA.

Η ιταλική ομάδα είχε χάσει τότε την κούπα στους διπλούς τελικούς με την Ίντερ (1-0, 0-2), ωστόσο η πρόκρισή της από τα ημιτελικά είχε μία μεγάλη ομοιότητα με την εφετινή.

Τότε, η Ρόμα είχε παίξει στους «4» με την Μπρόντμπι, η οποία είχε κρατήσει τους Ιταλούς στο 0-0 στο πρώτο ματς στη Δανία (φέτος 1-1 στην Αγγλία με τη Λέστερ).

Στη ρεβάνς, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 2-1 (φέτος 1-0) για να περάσουν στον τελικό, με τον Ρούντι Φέλερ να δίνει τη νίκη-πρόκριση στο 87’ (φέτος ο Έιμπραχαμ στο 10’).

Πού είναι η σύμπτωση; Τότε, αντίπαλος ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ, που λίγους μήνες αργότερα είχε αποχωρήσει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φέτος, αντίπαλος ήταν ο γιος του, Κάσπερ! Σίγουρα πάντως στη Ρόμα ελπίζουν φέτος να καταλήξουν με το τρόπαιο στα χέρια...



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube