Ο παλαίμαχος Ισπανός τερματοφύλακας που έχει περάσει από την Ρεάλ Μαδρίτης και νυν προπονητής, Μάνουελ Ρόκα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6 και τους Σωτήρη Ταμπάκο και Σωτήρη Κωσταβάρα για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο τεχνικός που έχει περάσει και από τους πάγκους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και του Πανθρακικού, σχολίασε την πρόκριση της εθνικής Ισπανίας, αλλά και τον τρόπο που ήρθε αυτή στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόλυση Λοπετέγκι, ενώ τόνισε ότι και η Ρεάλ ήταν φάουλ σε αυτή την υπόθεση.

Επίσης σχολίασε την κακή παρουσία της Αργεντινής και αποκάλυψε ότι απόψε θα στηρίξει την ομάδα του Μέσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανουέλ Ρόκα στους Σωτήρη Ταμπάκο και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το αν ανησύχησε για την εθνική Ισπανίας: «Βέβαια. Δεν ήμουν και πολύ χαρούμενος όταν έπαιξε η Ισπανία. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος, αφού παραλίγο να φύγουμε νωρίς από το Μουντιάλ. Ήταν μια δύσκολη μέρα η χθεσινή. Τελικά περάσαμε πρώτοι, αλλά δεν ήταν αληθινή αυτή η βαθμολογία. Με το VAR , που μέτρησε το γκολ, τελικά βγήκαμε πρώτοι».

Για το τι πήγε λάθος: «Είναι το πρόβλημα που έχουν και ομάδες όπως η Αργεντινή και η Γερμανία. Είναι ομάδες που παίζουν καλά απέναντι σε ανοιχτούς αντιπάλους, που θέλουν να παίξουν μπάλα. Απέναντι σε κλειστές ομάδες, που παίζουν 70 λεπτά άμυνα και κόντρα επίθεση, προβληματίζονται. Αλλάξαμε 15 πάσες για να κάνουμε ένα σουτ. Ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι».

Για τον Αντρές Ινιέστα: «Στην Ισπανία έχουμε κάποιους παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία που ακόμα έχουν το σεβασμό μιας ολόκληρης χώρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον Ινιέστα. Όσο καλύτερο είναι οι παίκτες δίπλα στον Ινιέστα, τόσο το καλύτερο γι αυτόν. Στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν ο πρωταγωνιστής. Ήταν ο Μέσι και ο Ροναλντίνιο. Αλλά κάνει πάντα το καλύτερο για τους συμπαίκτες, για να παίξουν καλύτερα».

Για το αν επηρέασε η απόλυση Λοπετέγκι: « Σίγουρα. Ένας προπονητής ξέρεις τις λεπτομέρειες, επέλεξε τους παίκτες και ξέρει τι μπορεί να δώσει ο καθένας. Ήταν μαζί τους δύο χρόνια. Ήταν κάτι βιαστικό. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε, πως έγινε το επεισόδιο».

Για το αν έκανε καλά η Ομοσπονδία: «Δεν νομίζω ότι είναι καλό πριν την πρεμιέρα ενός Μουντιάλ να αλλάζεις τόσο απότομα προπονητή. Ήταν λάθος και από τις 2 πλευρές. Και η Ρεάλ έπρεπε να το κάνει με άλλο τρόπο, να συνεννοηθούν μεταξύ τους πως θα το κάνουν. Και η Ρεάλ θα έπρεπε να σκέφτεται περισσότερο την εθνική και όχι μόνο την ίδια. Και η ομοσπονδία να καταλάβει ότι και άλλοι προπονητές όπως οι Κόντε, Φαν Χάαλ είχαν άλλες ομάδες μετά το Μουντιάλ. Αν θα βγει σε καλό μετά, δεν το ξέρω».

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις στην κορυφή της επίθεσης: «Η Ισπανία έχει πολλούς παίκτες με το ίδιο στυλ. Κάθε παίκτης είναι για διαφορετικά παιχνίδια. Απέναντι στην Αργεντινή και την Γερμανία επιλέγεις Ντιέγκο Κόστα. Όταν, όμως, παίζεις με κλειστές ομάδες, ο Μοράτα είναι καταπληκτικός. Κάνει καλή δουλειά στις σέντρες και κεφαλιές. Δεν ήταν ισορροπημένη η επίθεση χθες. Είχες μόνο έναν παίκτη στην περιοχή και πολλούς δημιουργούς».

Για επερχόμενο ματς με τη διοργανώτρια Ρωσία στους «16»: «Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Λένε ότι είναι πιο δύσκολο όταν έχεις τον Πούτιν μέσα στο γήπεδο. (γέλια). Είναι επικίνδυνο όταν παίζεις κόντρα σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες. Μου άρεσε αρκετά όπως έπαιξε η Ρωσία στη φάση των ομίλων. Έδειχνε να έχει καθαρό μυαλό και σκέψη. Αλλά από την άλλη νομίζω ότι πολύ πιο δύσκολη είναι η Ουρουγουάη που έχει Σουάρες και Γοδίν. Προτιμούσαμε τη Ρωσία γιατί δεν έχει τόσες προσωπικότητες όσο η Ουρουγουάη. Αλλά και πάλι είναι επικίνδυνη. Παλιά σκεφτόμασταν στην Ισπανία ότι είμαστε σουπερ ομάδα και δεν μας ένοιαζε ο αντίπαλος. Τώρα δεν είμαστε τόσο σίγουροι».

Για το πώς του φαίνεται το VAR: «Σαν προπονητής θα ήμουν ευχαριστημένος αν μου ακύρωναν ένα γκολ και μετά μου το μετρούσαν. Είναι πιο δίκαιο. Αλλά το ποδόσφαιρο, με την τεχνολογία, πρέπει να το σταματάς. Αλλά αν το κάνουν γρήγορα, διευκολύνει τους διαιτητές. Αν το κάνουν καλά νομίζω θα είναι πολύ καλό. Οι μικρές ομάδες δεν μπορούν να διαμαρτύρονται. Αν δεν υπήρχε το VAR και ένα γκολ μας άφηνε εκτός Μουντιάλ, θα ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση. Οπότε είμαι υπέρ του VAR αν δεν σταματάει το ποδόσφαιρο, που πρέπει να είναι γρήγορο».

Για το αν παίρνει πράγματα από το Μουντιάλ ως προπονητής: «Για μένα, μέχρι και ένα ματς Σενεγάλη – Περού είναι σημαντικό. Το Περού εμφανίστηκε με πολύ επιθετικό σύστημα. Έμεινε έξω αλλά μου άρεσε. Σε εμάς τους προπονητές μας αρέσει να ψάχνουμε κάτι καινούριο. Όπως το Ιράν που έπαιξε με σούπερ άμυνα. Όταν θες να παίξεις φουλ επίθεση παίζεις όπως το Περού, ή όπως το Μεξικό που έπαιξε επίθεση και μετά άμυνα για να κρατήσει το σκορ. Πάντα λέω στις ομάδες ότι έχω ένα υπέρ, το γεγονός ότι έχω περάσει από πέντε χώρες. Οπότε μπορώ να πάρω το καλύτερο από κάθε χώρα τόσο προπονητικά, όσο και σε τρόπο σκέψης. Είναι σημαντικό να έχεις εμπειρίες».

Για την απογοητευτική Αργεντινή: «Παρακολούθησα τον Σαμπαόλι τόσο στη Σεβίλλη όσο και στη Χιλή. Όλοι έχουμε ελπίδα με την Αργεντινή. Όλοι είμαστε κατά βάθος λίγο με την Αργεντινή και λόγω Μέσι και λόγω Μαραντόνα παλιότερα . Είμαι λίγο απογοητευμένος με ότι έχω δει ως τώρα. Σήμερα θα είμαι με την Αργεντινή. Όταν βλέπεις ένα γίγαντα, όπως η Αργεντινή ή Γερμανία τόσο χαμηλά, δεν σου αρέσει. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι εικόνα, είναι σημείο αναφοράς αυτές οι ομάδες. Το προηγούμενο ματς το είδα με τον Μουνάφο και όλοι οι Αργεντινοί λένε στον Σαμπαόλι, αφού εχεις Ντι Μαρία, Ντιμπάλα, Μέσι, άστους να παίξουν. Άσε τους παίκτες να πάρουν το Μουντιάλ και όχι εσύ. Χθες πήγαμε να παιξουμε PS4 με τα παιδιά μου κάτι σαν Μουντιάλ. Και είδα το παιδί μου το μικρό και διάλεξε την Αργεντινή. Και βλέπω Ντι Μαρία, Ιγκουαίν, Αγκουέρο να τους βάζει όλους μαζί. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και σήμερα, να βάλουν όλους τους καλούς μέσα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube