Πήρε το «Clasico» η Μπαρτσελόνα (78-87) και «καπέλωσε» στη βαθμολογία τη Ρεάλ Μαδρίτης!


Σε ένα «Clasico» με πολλές συγκινήσεις και διακυμάνσεις του σκορ, οι «μπλαουγκράνα» ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο φινάλε, επικρατώντας με 87-78 των Μαδριλένων στο «WiZink Center», στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος!

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπιασε την Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-3, παίρνοντας μάλιστα και το... πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος για τους νικητές με κρίσιμα καλάθια στο φινάλε ήταν οι Λαπροβίτολα (19 πόντοι, 6 ασίστ) και Χίγκινς (18 πόντοι), ενώ διψήφιοι ήταν ακόμα οι Μίροτιτς (12 πόντοι) και Βέσελι (11 πόντοι).

Για τη Ρεάλ, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα σε διάστημα τεσσάρων ημερών - είχε προηγηθεί εκείνη από την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα - ξεχώρισαν οι Ταβάρες (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε (14 πόντοι) και Μούσα (14 πόντοι).

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και χάρη στην front-line της και συγκεκριμένα τους Μίροτιτς και Βέσελι προηγήθηκε αρχικώς 12-7 στο 4', και 24-19 στο 7'. Στη συνέχεια, Ταβάρες και Γιαμπουσέλε έδωσαν λύσεις στην επίθεση της Ρεάλ, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (26-26).



Τα τρίποντα των Ντα Σίλβα και Σανλί στις αρχές της δεύτερης περιόδου επέτρεψαν στους «μπλαουγκράνα» να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, ξεφεύγοντας με 7 πόντους (30-37 στο 15'). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, οι Καταλανοί «βραχυκύκλωσαν» και στις δύο άκρες του παρκέ, απόρροια φυσικά και της καλής άμυνας των γηπεδούχων. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «μερένχες», που με αντεπίθεση διαρκείας πέρασαν μπροστά στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα +2 για το 44-42!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς καμία από τι δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων. Με ένα «ξέσπασμα» στο τελευταίο τρίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-0, γυρίζοντας το ματς από το -5, για το υπέρ της 62-57.

Με «προίκα» αυτό το +5 και με τους Λαπροβίτολα και Χίγκινς να βρίσκουν μεγάλα σουτ, η Μπάρτσα ανέβασε τη διαφορά στο +9 (73-82) δύο λεπτά πριν το φινάλε, με τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους να κάνουν σωστή διαχείριση του ματς στα εναπομείναντα λεπτά, φτάνοντας στη νίκη με σκορ 87-78.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 44-42, 57-62, 78-87.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube