Φυσικά και από το τριήμερο που πέρασε, αυτό που τα υπερκερνάει όλα είναι η τεράστια νίκη του Ολυμπιακού 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχουν συμβεί και άλλα όμως. Τα οποία μπορεί να μην αποτελούν, απαραίτητα, προκρίσεις και θριάμβους με τρόπαια να σηκώνονται στο αέρα κάποιου σταδίου, αλλά κάνουν τα κομπιουτεράκια να παίρνουν φωτιά, τα μυαλά να «παλεύουν» με το χρόνο και τα στόματα να μονολογούν: «Πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Πόσα είχε βάλει τότε»;

Ο Τζόελ Κάμπελ είναι ο πρώτος Κοσταρικανός που σκοράρει σε νοκ-άουτ φάση στο Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι, όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς, μια... Μπαρτσελόνα μόνος του, αφού έχει πετύχει περισσότερα μόνος του απ' όσα όλοι οι «μπλαουγκράνα» και η Ρεάλ γίνεται η πρώτη ομάδα που βάζει έξι (6) στη Γερμανία. Και όχι μόνο…

Σάλκε- Ρεάλ Μαδρίτης

##Στα τελευταία δεκαεπτά (17) ματς που έχει δώσει η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να σκοράρει πάντα να σκοράρει πρώτη.
## Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα στην ιστορία του Champions League που έχει καταφέρει να σημειώσει γκολ σε 32 συνεχόμενα ματς.
## Η Σάλκε δεν είχε μείνει ποτέ με δύο γκολ πίσω στο ημίχρονο στα χρόνια που παίρνει μέρος στο Champions League. Μέχρι να συναντήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.
## Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα τέρματα που πέτυχε επί της Σάλκε, έφτασε τα 46 γκολ σε 46 αναμετρήσεις στο Champions League, ενώ για το 2013-2014 έχει πιο πολλά εκτός έδρας γκολ (15) από όσα έχει ολόκληρη η Μπαρτσελόνα (13).
## Η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει για πρώτη φορά πέντε (5) τέρματα σε γερμανικό έδαφος. Η έδρα της Σάλκε ήταν η «τυχερή».
## Η Σάλκε δέχεται πέντε γκολ και πάνω για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο Champions league. Η πρώτη ήταν το 1970, όταν και ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι με 5-1.
##Με την εξάρα της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη φορά ισπανική ομάδα σκοράρει έξι (6) τέρματα επί γερμανικού εδάφους.
## Ο Κάρλο Αντσελότι, μετά την νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης 6-1 επί της Σάλκε, γίνεται ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της που πετυχαίνει έξι γκολ μετά τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
## Μετά την ήττα 6-1 από Ρεάλ Μαδρίτης, για πρώτη φορά η Σάλκε δέχεται πάνω από πέντε γκολ στο Champions League. Είχε δεχτεί πέντε τέρματα από Μάντσεστερ Σίτι το 1970.

Τζόελ Κάμπελ

##Ο Τζόελ Κάμπελ του Ολυμπιακού γίνεται ο πρώτος Κοσταρικανός που σκοράρει σε νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αγγλικοί σύλλογοι

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, δεν νικάει κανένας αγγλικός σύλλογος στη φάση των «16».
Europa League

Λάτσιο

Το γκολ του Μπαλντέ Κεϊτά είναι το δεύτερο πιο γρήγορο (16 δευτερόλεπτα) στην ιστορία του Europa League. Πρώτο παραμένει του Ίσμαελ Μπλάνκο (14 δευτερόλεπτα) με τη φανέλα της ΑΕΚ εναντίον της Μπάτε Μπορίσοφ το 2009.

Ντόρτμουντ

## Η Ντόρτμουντ είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να σκοράρει στα πρώτα πέντε λεπτά σε εκτός έδρας αναμέτρηση στην ιστορία του Champions League.
Φερνάντο Τόρες
## Και τα τρία τέρματα που έχει σημειώσει φέτος στο Champions League ο Φερνάντο Τόρες είναι σε εκτός έδρας ματς. Μάλλον δεν του «πάει» το Λονδίνο και το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Επιμέλεια: Μάνος Τζομάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube