Η Μπενφίκα νίκησε με 2-0 την Μπράγκα στο «Ντα Λουζ», στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε στο +7 προσωρινά από την Πόρτο στην κορυφή, περιμένοντας τι θα κάνουν οι «δράκοι» κόντρα στην Αρούκα την Κυριακή και ελπίζοντας σε ένα «στραβοπάτημα» των αντιπάλων της, ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο, με τους «αετούς» να φτάνουν στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους.

Αντίθετα, οι φιναλίστ του Europa League του 2011 παρέμειναν στο -4 από την τρίτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και στο +6 από την πέμπτη Γκιμαράες, η οποία αγωνίζεται αργότερα και ελπίζει να πλησιάσει στο -3 την πρώτη τετράδα.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια με τα τέρματα των Ζόνας στο 21’ και Ελισέου στο 77’, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Τιάγκο Γκόμες στο 59’. Για 87' αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα (89’ Αντρέ Αλμέιδα), Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου, Σάλβιο, Σάμαρης (87’ Ρούμπεν Αμορίμ), Πίτσι, Γκαϊτάν (84’ Όλα Τζον), Ζόνας, Λίμα

ΜΠΡΑΓΚΑ: Μάθιους, Μπαϊάνο, Σάντος, Αντρέ Πίντο, Ρούμπεν Μίκαελ (61’ Πέδρο Σάντος), Ντανίλο, Τίμπα, Πάρδο, Ράφα Σίλβα (78’ Εντερ), Ζοσέ Λουίς (71’ Σαλβαδόρ Αγκρα), Τιάγκο Γκόμες


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube