Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, στις 15 Ιουλίου 2020 έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση, την υπ’ αριθ. 73/2020, η οποία αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των μελών του ΠΣΑΠ.

Το Δικαστήριο έκρινε πως ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και μέλος του ΠΣΑΠ, Αλέξανδρος Μπιτσάκος, δικαιούται να αξιώσει από τον εργοδότη του, την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, και η ΠΑΕ υποχρεούται να του καλύψει και του καταβάλει τη δαπάνη που υπερέβαινε το ανώτατο όριο κάλυψης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε και απειλήθηκε δικαστικά από ιδιωτικό ιατρικό θεραπευτήριο να καταβάλει, μετά από μακρά νοσηλεία του και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Ο ποδοσφαιριστής, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά και συνθήκες μεγάλης ψυχικής φόρτισης, αφού αφέθηκε από την ΠΑΕ οικονομικά και δικαστικά έκθετος έναντι ιδιωτικού ιατρικού θεραπευτηρίου, αναγκάστηκε να ζητήσει δικαστική προστασία, όταν αντιμετώπισε την άρνηση της ΠΑΕ να του καλύψει κάθε αναγκαία δαπάνη για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη με αφορμή την παροχή των υπηρεσιών του σε αυτήν.

Η ορθή απόφαση αυτή, εκτός από τη νομική της αξία αποτελεί και ηθική δικαίωση για τον ποδοσφαιριστή στον οποίο αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να απαιτήσει από τον εργοδότη του το αυτονόητο, δηλαδή, την χωρίς περιορισμούς και όρια πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη σε ώρα εργασίας, περιστατικό που κρίθηκε και αξιολογήθηκε ως εργατικό ατύχημα.

Με την απόφαση αυτή επιλύεται ένα σημαντικό ζήτημα και κατοχυρώνεται, στην περίπτωση που η δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας υπερβαίνει το ανώτατο όριο κάλυψης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, η πλήρης και ευθεία υποχρέωση της ΠΑΕ να καλύπτει τη δαπάνη αυτή υπέρ του εργαζόμενου της ποδοσφαιριστή από την παροχή των υπηρεσιών του οποίου η ίδια ωφελείται.

Με την απόφαση αυτή κάθε ποδοσφαιριστής, πέραν και ανεξαρτήτως αστερίσκων, υποσημειώσεων, περιορισμών, κ.λπ. ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αισθάνεται, ως εργαζόμενος που παρέχει ιδιαίτερες υπηρεσίες υψηλού ασφαλιστικού κινδύνου σε μια ΠΑΕ, πλήρως προστατευμένος, ακόμα και για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που η αποκατάσταση της υγείας του απαιτήσει δαπάνη που υπερβαίνει το ανώτατο όριο κάλυψης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των μελών του ΠΣΑΠ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, δεν επιτρέπει αστοχίες, στρεβλώσεις και κυρίως αδικίες, γι΄ αυτό και ο ΠΣΑΠ το παρακολουθεί διαρκώς στενά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας σε playoffs και playouts της Super League 2

Ευχαρίστησε τον Βρούτση η Super League 2: «Πρόθεση της Πολιτείας να επιλύσει χρόνια προβλήματα»

Ρέμος: «Δεν μετανιώνω για τίποτα εκτός από το ποδόσφαιρο, πλήρωσα τα χρέη του Ηρακλή από την τσέπη μου»!

Super League 2: Αναλυτικά το καλεντάρι σε playoffs και playouts

Super League 2: Ντέρμπι Ηρακλής-ΑΕΛ και Καλαμάτα-Πανιώνιος στην πρεμιέρα των playoffs

Μαρτσούκος για ανακοινώσεις ΑΕΛ και Ηρακλή: «Θα τους βάλω όλους να πιάσουν τα μπαλάκια και τη θερμοκρασία τους!»

Καυστική απάντηση από την ΑΕΛ σε Ηρακλή: «Γνωστή κλαιόμενη ΠΑΕ - Διεκδικεί το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας»

Eπιστολή του Ηρακλή προς τη Super League 2: «Ζητάμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση της κλήρωσης»

Πανιώνιος: «Δεχόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις της ΔΕΑΒ - Εκτός πραγματικότητας το ύψος των προστίμων»

Ορίστηκε η κλήρωση για τα Playoffs και τα Play out της Super League 2