Η Ελληνική Λέσχη Πρακτικής Σκοποβολής (ΕΛΠΣ) διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου στο σκοπευτήριό της στα Ζεστά Νερά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης τον καθιερωμένο πλέον διεθνή αγώνα «Κύπελλο Ασκληπιός», τον οποίο εμπλούτισε με το καινούριο όπλο, το PCC, το τυφέκιο μικρών αποστάσεων έως 100 μέτρων, που χρησιμοποιεί ως πυρομαχικό, φυσίγγια 9 χιλιοστών όπως δηλαδή και στα πιστόλια. Είναι όπλο που χαίρει μεγάλης ανταπόκρισης στις προηγμένες σκοπευτικά χώρες και που στην Ελλάδα φέτος ξεκίνησε τα πρώτα βήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε ακόμα ένα μεγάλο αγώνα απέδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο, αφού κατάφερε να κερδίσει σκοπευτές εγνωσμένης αξίας και μεγάλης εμπειρίας παρότι προπονείται μόλις λίγους μήνες με το τυφέκιο της Scmeisser. Τη δεύτερη θέση κατάκτησε ο Ισραηλινός Ντοτάν Τοιμπίς, ενώ την τρίτη ο Βούλγαρος Αλεξάντερ Κούσσεφ ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων στο πιστόλι. Τέταρτος κατετάγη ο Ροδίτης Θεολόγος Ζούνης ο οποίος έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, ενώ την πέμπτη θέση πήρε ο πολύπειρος Αλέξανδρος Χάμλατζης και την εξάδα συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Χρίστο Στρούντσεφ.

Είναι πολύ θετικό ότι πλέον πολλοί σύλλογοι έχουν μπει σε διαδικασία διοργάνωσης αγώνων PCC γιατί είναι ο μόνος τρόπος να βοηθηθούν και οι Έλληνες διεθνείς που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Τσεχία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube