Και του χρόνου στο Eurocup θα αγωνίζεται ο, μέχρι πρότινος, παίκτης του Προμηθέα Πατρών, Αρνόλντας Κουλμπόκα, αφού η Ουκρανική Προμετέι ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιθουανού φόργουορντ, για την αγωνιστική περίοδο 2023/24, μετά από μία εξαιρετική αγωνιστική χρονιά με τους Αχαιούς.

Σε 20 αγώνες στη δεύτερη, τη τάξει, ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση, ο 25χρονος ψηλός σημείωσε 14,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 43% στο τρίποντο, για 30,6 λεπτά, ανά αγώνα, με τον Προμηθέα να αποκλείεται στα προημιτελικά από τη νέα του ομάδα. Όσον αφορά την Ελλάδα, σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, κατέγραψε 12 πόντους και 5,5 ριμπάουντ, σε 29 λεπτά, ανά αγώνα.

Ο Κουλμπόκα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Ισπανικών ομάδων από την Euroleague, πριν καταλήξει στους Ουκρανούς. Η Βαλένθια και η Μπασκόνια φέρονταν πως είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του, όμως ο Λιθουανός προτίμησε τον Ουκρανικό σύλλογο, μετά και την κουβέντα που πραγματοποίησε με τον προπονητή της ομάδας, Ρόνεν Γκινζμπουργκ, ο οποίος τον έπεισε να μετακομίσει στην Ukrainian Basketball Superleague.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube