Έδειξαν τα... δόντια τους και προκρίθηκαν στο Euro τα «τρία λοντάρια».

Ο λόγος για την Αγγλία η οποία μετέτρεψε σε πάρτι το ματς με το Μαυροβούνιο (7-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση στο Euro του 2020. Κάπως έτσι, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πανηγύρισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρόκρισή της αλλά και την συμπλήρωση 1000 ματς της εθνικής τους ομάδας.

Στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προκρίθηκε και η Τσεχία σε ένα απίστευτο ματς όπου κατάφερε να φέρει... τούμπα το Κόσοβο (2-1) και να του κόψει τις ελπίδες που είχε για πρόκριση!

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Αγγλία-Μαυροβούνιο 7-0
(11’ Τσάμπερλεϊν, 18’, 24’, 37’ Κέιν, 30’ Ράσφορντ, 66’ αυτ. Σοφράνακ, 84’ Άμπραχαμ)

Τσεχία-Κόσοβο 2-1
(71’ Κραλ, 79’ Τσελούστκα / 50’ Νουχίου)

Το πρόγραμμα της επόμενης (10ης) αγωνιστικής:
Κυριακή 17/11
Κόσοβο-Αγγλία 19:00
Βουλγαρία-Τσεχία 19:00

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
Αγγλία 18 (33-6)
Τσεχία 15 (13-10)
Κόσοβο 11 (13-12)
Μαυροβούνιο 3 (3-22)
Βουλγαρία 3 (5-17)

Η Αγγλία δεν έδειξε πως ήταν διατεθειμένη για... παιχνίδια και διέλυσε το Μαυροβούνιο με 7-0. Ο χορός των γκολ άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ του Τσάμπερλεϊν και στα επόμενα 27 λεπτά τα «τρία λιοντάρια» σκόραραν ακόμη τέσσερις φορές. Ο Κέιν πέτυχε χατ-τρικ σε διάστημα 20 λεπτών και έφτασε τα 24 τέρμα στην Αγγλία ως αρχηγός, ενώ ενδιάμεσα ο Ράσφορντ είχε βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Για καλό των Μαυροβούνιων, πάντως, οι Άγγλοι έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα και να πηγαίνουν σε πιο χαμηλό τέμπο το δεύτερο ημίχρονο. Σκόραραν... μόλις δύο φορές, μία με αυτογκόλ του Σοφράνακ και μία με προβολή του Άμπραχμ και το τελικό 7-0 έδωσε πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση και στην πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.



Στο άλλο ματς του ομίλου που κρινόταν το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου, το πρώτο μέρος πέρασε... αναίμακτα. Παρότι οι Τσέχοι έφτιαξαν εννιά τελικές, δεν κατάφεραν να κουνήσουν πλεκτό και το 0-0 μάλλον ικανοποιούσε το Κόσοβο! Το Κόσοβο το οποίο κατάφερε να σοκάρει τους Τσέχους μόλις στο 50ο λεπτό με κεφαλιά του Νουχίου και να πάρει όχι μόνο προβάδισμα στο ματς αλλά και για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι είχαν, όμως, άλλη γνώμη. Με την ώθηση του κόσμου, χωρίς να πανικοβληθούν και με σωστο ποδόσφαιρο, κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το σκορ και να πάρουν το «μαγικό» χαρτάκι για το Euro! Αρχικά, ο Κραλ στο 71’ έφερε το ματς στα ίσα και οκτώ λεπτά αργότερα ο Τσελούτσκα υπέγραψε την ανατροπή και την πρόκριση, η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς της Τσεχίας!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube