Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 8-7 τον Εθνικό στο Γουδή στον πρώτο «μικρό» τελικό της Α1 πόλο ανδρών και πήρε το προβάδισμα για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την ερχόμενη Τετάρτη στον Πειραιά.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τη νίκη με γκολ του Ραμίρεζ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο Απόλλων προηγήθηκε με +1 και ο Εθνικός ισοφάρισε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ενδιάμεσα να πάρει προβάδισμα.

Πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα ήταν ο Νίκολα Μοσκόφ που πέτυχε πέντε γκολ, ενώ, από τη μεριά του Εθνικού, ο Φώσκολος σημείωσε τέσσερα, όλα σε παίκτη παραπάνω.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Αφρουδάκης παρέδωσε ανθοδέσμη στην πρόεδρο του Εθνικού, Δώρα Ιωαννίδου, στη μνήμη του πρώην αθλητή των "κυανόλευκων", καθώς και ομοσπονδιακού τεχνικού στις μικρές Εθνικές ομάδες, του Δημήτρη Κουγεβετόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Παράλληλα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες του Εθνικού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στο μπράτσο τους.


Οκτάλεπτα: 4-2, 0-1, 1-1, 3-3

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 1, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 1, Μοσκόφ 5, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γεωρ., Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος, Βαλλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube