Την αισιοδοξία πως η Εθνική θα είναι στο ύψος της στο Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την ολοκλήρωση των φιλικών.

«Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Τα επίσημα ματς δεν έχουν καμία σχέση με τα φιλικά, έχουν άλλη βαρύτητα. Μακάρι εκεί να είμαστε 100% έτοιμοι και στον τομέα της συγκέντρωσης και σαν ομάδα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ήταν καλή η αντίδρασή μας στα τελευταία λεπτά, γιατί στα προηγούμενα φιλικά είχαμε δείξει κάποια χαλάρωση. Σήμερα δείξαμε ομάδα, παλέψαμε για τη νίκη κι αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο», ανέφερε.

Όπως είπε, η απουσία του Αντετοκούνμπο είναι σημαντική, αλλά υπάρχει… ομάδα για κάτι καλό. «Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι σε άλλο επίπεδο, μέσα στους δέκα καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Το ΝΒΑ πιέζει, δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ προσωπικά στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν θα είναι μαζί μας, ήθελα πολύ να τον έχουμε στην ομάδα, άσχετα από το πώς θα ήταν οι ρόλοι του καθενός. Ασφαλώς μαζί του οι βλέψεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά η ομάδα παραμένει ομάδα, θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Μπορεί από εκεί που δεν το περιμένει κανείς να είσαι στο δρόμο για το μετάλλιο. Τα νοκ άουτ είναι σημαντικά, αλλά κατ’ αρχάς θα πρέπει να φτάσουμε εκεί».

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο; «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αγαπά πολύ αυτή την ομάδα και το ξέρουμε. Αυτό μας δίνει θετική ενέργεια, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Και οι άλλες ομάδες έχουν καλούς παίκτες και ανθρώπους που τους στηρίζουν, δουλεύουν για μήνες όπως κι εμείς. Μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα φτάσουμε μέχρι το τέλος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ-Ελλάδα: Στη μάχη των νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Έμαθε αντίπαλο στα νοκ άουτ του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων

Πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 στα χέρια της διοργανώτριας Πολωνίας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, λύγισε τη Σερβία με κορυφαίους Ζούγρη και Σαμοντούροφ!

Live Streaming: Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Σερβία για το Eurobasket U20

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»